Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Τραχανόπιτα με φέτα



Υλικά γιά 6-8 άτομα

    * 800 γρ. έτοιμο φύλλο για πίτες
    * 300 γρ. γλυκός τραχανάς
    * 350 γρ. ψιλοκομμένη φέτα
    * λάδι για να αλείψουμε το ταψί και τα φύλλα
    * 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
    * 3 αυγά
    * πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε τον τραχανά με τη φέτα, τα αυγά και το πιπέρι. Αλείφουμε το ταψί με λάδι, απλώνουμε 2 φύλλα λαδωμένα, στη συνέχεια ρίχνουμε το 1/4 της γέμισης, σκεπάζουμε με 1 φύλλο και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση και να στρώσουμε δύο φύλλα στην κορυφή. Χαράζουμε την πίτα και την βάζουμε σε ζεστό φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα. Μόλις αρχίσει να ροδίζει την περιχύνουμε με το ζεστό νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Καλή σας όρεξη!