Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Κολοκυθάκια τηγανιτά


1 κιλό κολοκυθάκια
αλάτι
αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα

-Πλένετε και καθαρίζετε τα κολοκυθάκια από τις άκρες τους και ξύνετε το εξωτερικό τους περίβλημα

-Τα κόβετε έιτε σε ροδέλλες είτε μακρόστενα

-Τα βάζετε σε ένα μπώλ με αλεύρι και αλάτι και τα ανακατεύετε

-Βάζετε στο τηγάνι το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά

-Τοποθετείτε τα κολοκυθάκια το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλύψετε όλο το τηγάνι και τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα

-Βγάζοντας τα από το τηγάνι μπορείτε πριν το σερβίρισμα να τα τοποθετήσετε σε ένα πιάτο όπου θα έχετε στρώσει με χαρτί κουζίνας, για να απορροφήσει το παραπανίσιο λάδι

[Πηγή]:  http://andronianoi.ucoz.com