Σίγουρα αυτό το πεντανόστιμο μυρωδάτο κέικ δεν το έχετε ξαναδοκιμάσει!
Με απλά υλικά, εύκολο στην παρασκευή του αυτό το νηστίσιμο κέικ που μας προτείνει ο Πάνος Παπαδάκης και η Ομάδα Live Kitchen θα το λατρέψετε!
Με απλά υλικά, εύκολο στην παρασκευή του αυτό το νηστίσιμο κέικ που μας προτείνει ο Πάνος Παπαδάκης και η Ομάδα Live Kitchen θα το λατρέψετε!
Μοσχομυρίζει λεμόνι, είναι πεντανόστιμο, πολύ εμφανίσιμο και φτιάχνετε στο πι και φι!
Δείτε στο παρακάτω βίντεο βήμα – βήμα
πώς μπορείτε να το φτιάξετε κι εσείς.
Υλικά
Δείτε στο παρακάτω βίντεο βήμα – βήμα
πώς μπορείτε να το φτιάξετε κι εσείς.
Υλικά
Για το κέικ
500 γρ αλεύρι
20 γρ μπέικεν πάουντερ
1/2 κτγ μαγειρική σόδα
250 γρ. ζάχαρη
400 γρ. ανθρακούχα λεμονάδα με στέβια
500 γρ αλεύρι
20 γρ μπέικεν πάουντερ
1/2 κτγ μαγειρική σόδα
250 γρ. ζάχαρη
400 γρ. ανθρακούχα λεμονάδα με στέβια
220 γρ. ηλιέλαιο
1/2 κτγ υγρή βανίλια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το γλάσο
150 γρ. ανθρακούχα λεμονάδα με στέβια
1/2 κτγ υγρή βανίλια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το γλάσο
150 γρ. ανθρακούχα λεμονάδα με στέβια
2 κτγ κορν φλάουρ
Αν θέλουμε να αραιώσουμε λίγο το γλάσο μπορούμε να βάλουμε λίγο από τη λεμονάδα και να ανακατέψουμε
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικεν, τη μαγειρική σόδα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υγρά μαζί δηλαδή την βανίλια, την ανθρακούχα λεμονάδα, το ηλιέλαιο και το ξύσμα λεμονιού τα ρίχνουμε στο άλλο μπωλ ανακατεύοντάς τα.
Έπειτα τοποθετούμε το μείγμα μας σε μία φόρμα 20χ20 pirex και ψήνουμε σε προθερμασμένο στον αέρα για περίπου 65-70 λεπτά στους 170 βαθμούς ανάλογα με τον δικό σας φούρνο!
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και περιμένουμε να κρυώσει
Μόλις κρυώσει φτιάχνουμε το γλάσο λεμονιού και ξεφορμάρουμε το κέικ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ανθρακούχα λεμονάνα με στέβια, στην συνέχεια προσθέτουμε το κορν φλάουρ και αρχίζω να τα ανακατεύω με την συρμάτινη κουτάλα μέχρι να δέσει το μίγμα πάνω στο αναμμένο μάτι της κουζίνας.
Μετέπειτα κόβω σε κομμάτια την λεμονόπιτα
και προσθέτουμε πάνω του το γλάσσο!
https://www.neakriti.gr
Αν θέλουμε να αραιώσουμε λίγο το γλάσο μπορούμε να βάλουμε λίγο από τη λεμονάδα και να ανακατέψουμε
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικεν, τη μαγειρική σόδα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υγρά μαζί δηλαδή την βανίλια, την ανθρακούχα λεμονάδα, το ηλιέλαιο και το ξύσμα λεμονιού τα ρίχνουμε στο άλλο μπωλ ανακατεύοντάς τα.
Έπειτα τοποθετούμε το μείγμα μας σε μία φόρμα 20χ20 pirex και ψήνουμε σε προθερμασμένο στον αέρα για περίπου 65-70 λεπτά στους 170 βαθμούς ανάλογα με τον δικό σας φούρνο!
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και περιμένουμε να κρυώσει
Μόλις κρυώσει φτιάχνουμε το γλάσο λεμονιού και ξεφορμάρουμε το κέικ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ανθρακούχα λεμονάνα με στέβια, στην συνέχεια προσθέτουμε το κορν φλάουρ και αρχίζω να τα ανακατεύω με την συρμάτινη κουτάλα μέχρι να δέσει το μίγμα πάνω στο αναμμένο μάτι της κουζίνας.
Μετέπειτα κόβω σε κομμάτια την λεμονόπιτα
και προσθέτουμε πάνω του το γλάσσο!
https://www.neakriti.gr