Ο πουρές πατάτας μπορεί να φαίνεται ένα από τα πιο εύκολα συνοδευτικά
για το κυρίως πιάτο μας, όμως με μία λάθος κίνηση μπορεί να
καταστραφεί και να καταλήξει «σβολιασμένος».
Και τότε, θα είναι πολύ δύσκολο να πείσετε τα παιδιά αλλά και τον άντρα σας να τον φάνε!
Και τότε, θα είναι πολύ δύσκολο να πείσετε τα παιδιά αλλά και τον άντρα σας να τον φάνε!
Γι’ αυτό, δείτε βήμα- βήμα πώς μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμο και
κρεμώδη πουρέ, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγετε στα έτοιμα φακελάκια.
Μπορεί να αποτελούν μια γρήγορη και εύκολη λύση, αλλά δεν έχουν την ίδια «μαμαδίσια» γεύση…
Υλικά για 8 μερίδες
Περίπου 2 κιλά πατάτες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
Μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή γάλα
1 πρέζα πιπέρι
Τριμμένο τυρί (κατά προτίμηση γραβιέρα)
Εκτέλεση
Βήμα πρώτο
Ξεφλουδίστε τις πατάτες και στη συνέχεια πλύντε τις καλά.
Για να γλυτώσετε χρόνο, μπορείτε να τις ξεφλουδίσετε από την προηγούμενη μέρα και να τις βάλετε σε ένα μπολ με νερό στο ψυγείο, για να μην χαλάσουν.
Βήμα δεύτερο
Κόψτε τις πατάτες ομοιόμορφα.
Αρχίστε το κόψιμο αλλά φροντίστε να τις κόψετε σε ομοιόμορφα κυβάκια που δεν ξεπερνούν τα 5 εκατοστά το καθένα. Έτσι, θα βράσουν πιο εύκολα και δεν κινδυνεύετε να έχετε τα μισά κομμάτια επαρκώς βρασμένα και τ’ άλλα μισά σκληρά.
Βήμα τρίτο
Βάλτε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και γεμίστε την με κρύο νερό, έτσι ώστε να καλύπτεται όλη η επιφάνειά τους. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Βήμα τέταρτο
Αφήστε τις πατάτες να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Θα χρειαστούν σίγουρα δέκα λεπτά- ίσως και λίγο παραπάνω. Για να σιγουρευτείτε ότι είναι έτοιμες, αρκεί να δοκιμάσετε αν τεμαχίζονται εύκολα με ένα πιρούνι.
https://www.newside.gr
Μπορεί να αποτελούν μια γρήγορη και εύκολη λύση, αλλά δεν έχουν την ίδια «μαμαδίσια» γεύση…
Υλικά για 8 μερίδες
Περίπου 2 κιλά πατάτες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
Μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή γάλα
1 πρέζα πιπέρι
Τριμμένο τυρί (κατά προτίμηση γραβιέρα)
Εκτέλεση
Βήμα πρώτο
Ξεφλουδίστε τις πατάτες και στη συνέχεια πλύντε τις καλά.
Για να γλυτώσετε χρόνο, μπορείτε να τις ξεφλουδίσετε από την προηγούμενη μέρα και να τις βάλετε σε ένα μπολ με νερό στο ψυγείο, για να μην χαλάσουν.
Βήμα δεύτερο
Κόψτε τις πατάτες ομοιόμορφα.
Αρχίστε το κόψιμο αλλά φροντίστε να τις κόψετε σε ομοιόμορφα κυβάκια που δεν ξεπερνούν τα 5 εκατοστά το καθένα. Έτσι, θα βράσουν πιο εύκολα και δεν κινδυνεύετε να έχετε τα μισά κομμάτια επαρκώς βρασμένα και τ’ άλλα μισά σκληρά.
Βήμα τρίτο
Βάλτε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και γεμίστε την με κρύο νερό, έτσι ώστε να καλύπτεται όλη η επιφάνειά τους. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Βήμα τέταρτο
Αφήστε τις πατάτες να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Θα χρειαστούν σίγουρα δέκα λεπτά- ίσως και λίγο παραπάνω. Για να σιγουρευτείτε ότι είναι έτοιμες, αρκεί να δοκιμάσετε αν τεμαχίζονται εύκολα με ένα πιρούνι.
https://www.newside.gr