Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Διανομή τροφίμων από την Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης

Από την  Ένωση Πολυτέκνων της Σαντορίνης έχουμε την πιο κάτω σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ενημερώνει τα μέλη  της ότι θα μοιράσει τρόφιμα, στο Βόθωνα στο γήπεδο του μπάσκετ κατά τις ποιο κάτω ημέρες: 
Μεγάλη Τρίτη  23 Απριλίου

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Εφυγε από την ζωή ο Σταύρος Καψάλης -Ο «μαέστρος» Ηπειρώτης του κλαρίνου [βίντεο]

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρύλος του κλαρίνου Σταύρος Καψάλης.
Φτωχότερο από σήμερα 2.4.2019 το δημοτικό τραγούδι, καθώς  έφυγε από τη ζωή ο Ηπειρώτης δεξιοτέχνης του κλαρίνου Σταύρος Καψάλης ηλικία 74 ετών.
Είχε γεννηθεί το 1945 στη Ζίτσα και καταγόταν από τη μουσική οικογένεια του Πολυχρόνη Καψάλη και ήταν πατέρας του τραγουδιστή Γιάννη Καψάλη.

Πως φτιάχνω σπιτικό πετιμέζι

Το πετιμέζι είναι το σιρόπι που προκύπτει από το βράσιμο του μούστου, δηλαδή του χυμού των σταφυλιών, και είναι άρτυμα με σπάνια νοστιμιά και καραμελωμένη, ελαφρώς καβουρδισμένη γεύση. 
Κάθε χρόνο, αμέσως μετά τον τρύγο (που διαρκεί αρκετό διάστημα ανάλογα με την κάθε περιοχή της Ελλάδας), τα παντοπωλεία και οι κάβες γεμίζουν με πετιμέζι από κάθε ποικιλία σταφυλιού και η τιμή του είναι αρκετά τσιμπημένη.

Νηστίσιμο Εκμέκ συνταγή από το Άγιο Όρος

Πολλά, μάλιστα, από τα αγαπημένα μας εδέσματα έχουν μια νηστίσιμη εκδοχή, εξίσου νόστιμη και σε ορισμένες περιπτώσεις αρκετά πιο υγιεινή. 
Ένα από αυτά είναι και το νηστίσιμο εκμέκ.  
Το νηστίσιμο εκμέκ που σας προτείνουμε σήμερα είναι μια καταπληκτική αγιορείτικη συνταγή την οποία αξίζει να δοκιμάσετε.
Επιπλέον, όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας, δεν είναι καθόλου δύσκολο στην παρασκευή του,