Από
την Ένωση Πολυτέκνων της Σαντορίνης έχουμε την πιο κάτω σχετική
ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ενημερώνει τα μέλη της ότι θα μοιράσει
τρόφιμα, στο Βόθωνα στο γήπεδο του μπάσκετ
κατά τις ποιο κάτω ημέρες:
Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου
Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρύλος του κλαρίνου Σταύρος Καψάλης.
Φτωχότερο από σήμερα 2.4.2019 το δημοτικό τραγούδι, καθώς έφυγε από τη ζωή ο
Ηπειρώτης δεξιοτέχνης του κλαρίνου Σταύρος Καψάλης ηλικία 74 ετών.
Είχε γεννηθεί το 1945 στη Ζίτσα και καταγόταν από τη μουσική οικογένεια του
Πολυχρόνη Καψάλη και ήταν πατέρας του τραγουδιστή Γιάννη Καψάλη.
Το πετιμέζι είναι το σιρόπι που προκύπτει από το βράσιμο του
μούστου, δηλαδή του χυμού των σταφυλιών, και είναι άρτυμα με σπάνια
νοστιμιά και καραμελωμένη, ελαφρώς καβουρδισμένη γεύση.
Κάθε χρόνο,
αμέσως μετά τον τρύγο (που διαρκεί αρκετό διάστημα ανάλογα με την κάθε
περιοχή της Ελλάδας), τα παντοπωλεία και οι κάβες γεμίζουν με πετιμέζι
από κάθε ποικιλία σταφυλιού και η τιμή του είναι αρκετά τσιμπημένη.
Πολλά, μάλιστα, από τα αγαπημένα μας εδέσματα έχουν μια νηστίσιμη
εκδοχή, εξίσου νόστιμη και σε ορισμένες περιπτώσεις αρκετά πιο υγιεινή.
Ένα από αυτά είναι και το νηστίσιμο εκμέκ.
Το νηστίσιμο εκμέκ που σας προτείνουμε σήμερα είναι μια καταπληκτική
αγιορείτικη συνταγή την οποία αξίζει να δοκιμάσετε.
Επιπλέον, όπως θα
διαπιστώσετε και μόνοι σας, δεν είναι καθόλου δύσκολο στην παρασκευή
του,