Υλικά:
Ρύζι για ριζότο
2 κολοκυθάκια
2 πιπεριές Φλωρίνης φρέσκιες όχι κονσέρβα
1 πράσο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κύβο λαχανικών
1 ποτήρι του κρασιού, λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας βιτάμ
αλάτι, πιπέρι
Λίγο φρέσκο μαϊντανό για το τέλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε το βιτάμ να λιώσει και ρίχνετε τα λαχανικά ψιλοκομμένα ή χοντροκομμένα, μαζί το σκόρδο να πάρουν λίγο χρώμα.
Μετά ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.
Σβήνετε με το κρασί.
Σε μια κατσαρόλα έχετε βάλει να βράζει νερό με τον κύβο λαχανικών.
Με μια κουτάλα θα ρίχνετε στο ρύζι σας και θα ανακατεύετε τακτικά για να μην σας κολλήσει.
Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, ρίχνετε άλλη μια κουταλιά και
επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι που το ρύζι να είναι έτοιμο,
δηλαδή να είναι κρεμώδες αλλά al dente.
Ρίξτε λίγο λεμόνι προς το τέλος και ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
Σερβίρετε ζεστό. Αν πάλι σας τελειώσει ο ζωμός ρίξτε βραστό νερό.
Καλή επιτυχία!
https://news-tora.eu
https://news-tora.eu