Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Νηστίσιμο και πεντανόστιμο ριζότο λαχανικών!

Υλικά:
  • Ρύζι για ριζότο
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης φρέσκιες όχι κονσέρβα
  • 1 πράσο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 ποτήρι του κρασιού, λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ
  • αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο φρέσκο μαϊντανό για το τέλος
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Βάζετε το βιτάμ να λιώσει και ρίχνετε τα λαχανικά ψιλοκομμένα ή χοντροκομμένα, μαζί το σκόρδο να πάρουν λίγο χρώμα.
  • Μετά ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.
  • Σβήνετε με το κρασί.
  • Σε μια κατσαρόλα έχετε βάλει να βράζει νερό με τον κύβο λαχανικών.
  • Με μια κουτάλα θα ρίχνετε στο ρύζι σας και θα ανακατεύετε τακτικά για να μην σας κολλήσει.
  • Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, ρίχνετε άλλη μια κουταλιά και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι που το ρύζι να είναι έτοιμο, δηλαδή να είναι κρεμώδες αλλά al dente.
  • Ρίξτε λίγο λεμόνι προς το τέλος και ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
  • Σερβίρετε ζεστό. Αν πάλι σας τελειώσει ο ζωμός ρίξτε βραστό νερό.
  • Καλή επιτυχία! 
     https://news-tora.eu

    Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη