Το τέλειο σοκολατένιο γλύκισμα!
Μια υπέροχη γευστική απόλαυση ένα λαχταριστό γλυκό “σάντουιτς” με στρώσεις αφράτου υγρού κέικ, στρώση κρέμας τυριού με άρωμα και γεύση αρεσκείας σας και στρώση σοκολατένιας επικάλυψης.
Μια συνταγή (προσαρμοσμένη από εδώ και εδώ) για ένα γλυκό που θα “ανανεώσει” τον ουρανίσκο σας και σίγουρα θα ενθουσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας με την απίστευτη γεύση του.
Υλικά συνταγής
Για τη στρώση κέικ/μπράουνις βάσης:
1 φλ. τσαγιού (230 γρ.) βούτυρο
1 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
4 αυγά
1/2 κ.γ. αλάτι
3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλ. τσαγιού κακάο σκόνη
Για τη στρώση κρέμας τυριού:
115 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
1/4 φλ. τσαγιού (60 γρ.) βούτυρο καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36%
4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1/4 κ.γ. εκχύλισμα μέντας (ή άλλο επιλογής σας όπως βανίλιας, καφέ, πορτοκαλιού, τριαντάφυλλου κ.λ.π.)
3-4 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά, ανάλογα με το εκχύλισμα δηλ. πράσινο για μέντα, ροζ για τριαντάφυλλο κ.λ.π.)
Για τη στρώση σοκολατένια επικάλυψης:
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά
2 φλ. τσαγιού (340 γρ. περίπου) σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
Για το κέικ/μπράουνις βάσης: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180
βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρέξ με διάσταση βάσης 23×33 εκ. Το αφήνετε
στην άκρη.
Σε μια κατσαρολίτσα λιώνετε το 1 φλ. βούτυρο, προσθέτετε και το 1
φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να
λιώσει η σοκολάτα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να
κρυώσει για 10-15 λ.
Στη συνέχεια προσθέτετε τη κρυσταλλική και καστανή ζάχαρη και
ανακατεύετε καλά με σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε στο μείγμα τα
αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να
ενσωματώνονται. Ρίχνετε το αλάτι, το αλεύρι και το κακάο σε σκόνη και
ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Ρίχνετε το μείγμα στο πυρέξ και το ψήνετε για 21-23 λ. Το αφαιρείτε
από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς για 1 έως 1:30
ώρα περίπου.
Για τη στρώση κρέμας τυριού: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ
το μαλακωμένο βούτυρο και το τυρί κρέμα, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να
έχετε ένα λείο μείγμα. Προσθέστε το 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος και
συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
Σταδιακά προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη χτυπώντας διαρκώς μέχρι να έχετε
ένα αφράτο μείγμα. Ρίχνετε το εκχύλισμα και χρώμα ζαχαροπλαστικής
αρεσκείας σας και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγα δευτερόλεπτα. Απλώνετε
ομοιόμορφα τη κρέμα τυριού πάνω από το κρύο μπράουνις και το βάζετε στο
ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για να πήξει καλά η κρέμα τυριού.
Για τη στρώση σοκολατένιας επικάλυψης: Σε μια αντικολλητική
κατσαρολίτσα, σε χαμηλή θερμοκρασία, βάζετε τη κρέμα γάλακτος, τις
σταγόνες σοκολάτας και το βούτυρο και ανακατεύετε διαρκώς, με ξύλινη
κουτάλα, μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αφαιρείτε από τη
φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 10-12 λ ή μέχρι να γίνει χλιαρό.
Με ένα μεγάλο κουτάλι στρώνετε το σοκολατένιο μείγμα πάνω από τη
κρύα κρέμα τυριού φροντίζοντας να καλυφθεί παντού ομοιόμορφα. Με μια
σπάτουλα ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2
τουλάχιστον ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά και σταθεροποιηθεί.
20 λ πριν σερβίρετε το γλυκό σας το βγάζετε από το ψυγείο. Στη
συνέχεια το κόβετε σε 36 μικρά κομμάτια (9 οριζόντες x 4 κάθετες σειρές)
και σερβίρετε.
Με εκχύλισμα μέντας και πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
πηγη sintayes.gr
https://news-tora.eu
Μια υπέροχη γευστική απόλαυση ένα λαχταριστό γλυκό “σάντουιτς” με στρώσεις αφράτου υγρού κέικ, στρώση κρέμας τυριού με άρωμα και γεύση αρεσκείας σας και στρώση σοκολατένιας επικάλυψης.
Μια συνταγή (προσαρμοσμένη από εδώ και εδώ) για ένα γλυκό που θα “ανανεώσει” τον ουρανίσκο σας και σίγουρα θα ενθουσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας με την απίστευτη γεύση του.
Υλικά συνταγής
πηγη sintayes.gr
https://news-tora.eu