Το έθιμο θέλει να βάφουμε τα αυγά τη Μεγάλη Πέμπτη και να τα σπάμε
στο αναστάσιμο και το πασχαλινό τραπέζι. Το μεγαλύτερο άγχος όμως που
έχουν οι νοικοκυρές είναι να μην σπάσουν πολύ... νωρίτερα, δηλαδή στο
βράσιμο. Τα αυγά κατά
το βράσιμο σπάνε για δύο βασικούς λόγους: από την απότομη αύξηση της
θερμοκρασίας και από το νερό το οποίο, καθώς βράζει, τα ρίχνει με ένταση
προς τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Για
να αντιμετωπίσετε τον πρώτο ένοχο, δεν έχετε παρά να βγάλετε τα αυγά
από το ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ και να τα αφήσετε σε θερμοκρασία
δωματίου. Επίσης, στο πλαίσιο αυτό, καλό είναι να τα βάλετε να βράσουν
σε χαμηλή φωτιά καθώς και να μην τα αφήσετε σε αυτή για παραπάνω από 15
λεπτά.
Για να γλυτώσετε το ταρακούνημα, δεν έχετε παρά να στρώσετε τον πάτο της κατσαρόλας με
βαμβάκι ή δύο-τρεις στρώσεις απορροφητικού χαρτιού και να βράζετε μια
στρώση αυγά τη φορά.
Τέλος, μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας θήκες από τούλι και να κρεμάσετε με ένα λάστιχο ή λίγη κορδέλα κάθε αυγό από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται αυτή η εναλλακτική λύση είναι εξαιρετικά αποτελεσματική.
Τέλος, μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας θήκες από τούλι και να κρεμάσετε με ένα λάστιχο ή λίγη κορδέλα κάθε αυγό από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται αυτή η εναλλακτική λύση είναι εξαιρετικά αποτελεσματική.