Κατά την διάρκεια της νηστείας υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις όπου μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας γλυκό, ακόμη και αλάδωτο με την ανάλογη γεύση του!
Ένα πολύ ωραίο και απίθανο γλυκό είναι και το κέικ καρότου το οποίο μπορείτε να κάνετε απλά και γρήγορα στο σπίτι σας, όπου θα μείνετε αρκετά ικανοποιημένοι!!!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για μια κανονική φόρμα είναι τα εξής:
300 gr ζάχαρη, με δυνατότητα περιορισμού στα 260 gr
90 gr ταχίνι στο γλυκό, και επιπλέον για την φόρμα (όσοι επιθυμούν το λάδι, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ηλιέλαιο και να μειώσουν το πορτοκάλι "350gr χυμό")
400 gr χυμό από φρέσκο πορτοκάλι ή 5 πορτοκάλια περίπου
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
450 gr άσπρο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, καθώς και την φόρμα του γλυκού
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
270 gr τριμμένα καρότα στο μπλέντερ
150 gr τριμμένα καρύδια στο μπλέντερ
Διαδικασία Εκτέλεσης:
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με το ταχίνι και το μισό χυμό πορτοκαλιού (αν χρησιμοποιηθεί ηλιέλαιο, ζάχαρη με ηλιέλαιο).
Προσθέτουμε σταδιακά το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
Προσθέτουμε σε μικρές ποσότητες το κοσκινισμένο αλεύρι και εν συνεχεία τον υπόλοιπο χυμό με την μαγειρική σόδα.
Μετέπειτα προσθέτουμε τα αλεσμένα καρότα, καθώς και τα καρύδια.
Το περιχύνουμε στην αλειμμένη από ταχίνι & αλευρωμένη φόρμα γλυκού, το οποίο ψήνεται στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά (ανάλογα με την δυνατότητα του φούρνου σας), και το ελέγχουμε με τη λάμα του μαχαριού στα 40 με 50 λεπτά περίπου την εξέλιξη του ψησίματός του.
Πηγή: Εμείς και η Κοινωνία μας
Πηγή: Εμείς και η Κοινωνία μας
Ένα πολύ ωραίο και απίθανο γλυκό είναι και το κέικ καρότου το οποίο μπορείτε να κάνετε απλά και γρήγορα στο σπίτι σας, όπου θα μείνετε αρκετά ικανοποιημένοι!!!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για μια κανονική φόρμα είναι τα εξής:
300 gr ζάχαρη, με δυνατότητα περιορισμού στα 260 gr
90 gr ταχίνι στο γλυκό, και επιπλέον για την φόρμα (όσοι επιθυμούν το λάδι, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ηλιέλαιο και να μειώσουν το πορτοκάλι "350gr χυμό")
400 gr χυμό από φρέσκο πορτοκάλι ή 5 πορτοκάλια περίπου
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
450 gr άσπρο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, καθώς και την φόρμα του γλυκού
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
270 gr τριμμένα καρότα στο μπλέντερ
150 gr τριμμένα καρύδια στο μπλέντερ
Διαδικασία Εκτέλεσης:
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με το ταχίνι και το μισό χυμό πορτοκαλιού (αν χρησιμοποιηθεί ηλιέλαιο, ζάχαρη με ηλιέλαιο).
Προσθέτουμε σταδιακά το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
Προσθέτουμε σε μικρές ποσότητες το κοσκινισμένο αλεύρι και εν συνεχεία τον υπόλοιπο χυμό με την μαγειρική σόδα.
Μετέπειτα προσθέτουμε τα αλεσμένα καρότα, καθώς και τα καρύδια.
Το περιχύνουμε στην αλειμμένη από ταχίνι & αλευρωμένη φόρμα γλυκού, το οποίο ψήνεται στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά (ανάλογα με την δυνατότητα του φούρνου σας), και το ελέγχουμε με τη λάμα του μαχαριού στα 40 με 50 λεπτά περίπου την εξέλιξη του ψησίματός του.
Πηγή: Εμείς και η Κοινωνία μας
Πηγή: Εμείς και η Κοινωνία μας