Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Σοκολατένιο ρολό ψυγείου με μερέντα

Υπέροχο σοκολατένιο ρολό ψυγείου, χωρίς βούτυρο με μπισκότα και μερέντα για τους λάτρεις της σοκολάτας και της πραλίνας φουντουκιού όλων των ηλικιών, για όλες τις περιστάσεις. 
Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για το απόλυτο γλύκισμα ψυγείου σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας.  
Υλικά συνταγής
  • 300 γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα ή Πτι Μπερ
  • 40 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 90 ml γάλα 
  • 30 ml σπορέλαιο
  • 30 γρ. σκόνη κακάο
  • 2 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ (ή χυμό πορτοκαλιού αν σερβίρετε σε παιδιά)
  • 1 βαζάκι μερέντα ή νουτέλα ή άλλη πραλίνα φουντουκιού επιλογής σας, όσο πάρει για άλειμμα
  • Εκτέλεση συνταγής
    Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι σε μέγεθος “φακής”. Μη τα πολτοποιήσετε σε σκόνη αλλά και μην αφήσετε και μεγάλα κομμάτια γιατί στη συνέχεια θα σας δυσκολέψουν στο “άνοιγμα” φύλλου.  
    Μεταφέρετε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη μερέντα, δηλ. τη ζάχαρη, το γάλα, το σπορέλαιο, το κακάο και το ρούμι και τα ζυμώνετε καλά για να κάνετε το μείγμα ζύμης. 
    Σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λ.  
    Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα σας ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και με τη βοήθεια ενός πλάστη το ανοίγετε σε “φύλλο” πάχους 1 εκ. περίπου (όχι πολύ λεπτό). 
    Αφαιρείτε με προσοχή τη λαδόκολλα της επιφάνειας και ισιάζεται τη ζύμη, κόβοντας όση εξέχει, περιμετρικά στις άκρες του.  
    Μαλακώνετε τη μερέντα για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων και μετά απλώνετε μια στρώση πάνω από το φύλλο ζύμης. 
    Με τη βοήθεια της κάτω λαδόκολλας το τυλίγετε σε ένα σχετικά σφιχτό ρολό, το βάζετε για 1 τουλάχιστον ώρα στο ψυγείο και μετά το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.   
     Πηγή

    Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη