Θέλεις να δοκιμάσεις νηστίσιμες καριόκες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις κανονικές;
Κάνε αυτήν την πολύ απλή εύκολη και οικονομική συνταγή Έχει λίγα υλικά και γίνεται σε μια κατσαρόλα
Τι υλικά θα χρειαστείς για τις νηστίσιμες καριόκες
1 1/2 κούπα νερό
500 γρ ζάχαρη
200 γρ βανίλια (υποβρύχιο)
3 κουταλιές σούπας κακάο
1 κουταλιά σούπας κανέλα
380 γρ τριμμένη φρυγανιά
250 γρ καρύδια χοντροκομμένα
50 γρ φρούτα γλασέ (κόντιτα) προαιρετικά
Σε μια κατσαρόλα βάζεις το νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια (υποβρύχιο), το κακάο και την κανέλα και ανακατεύεις μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια την προσθέτεις τη φρυγανιά, τα καρύδια και τα κόντιτα και ανακατεύεις με μια κουτάλα.
Το υγρό απορροφάται και γίνεται μια μάζα. Αυτό είναι!!
Αδειάζεις το μίγμα σε 2 αλουμινόχαρτα και του δίνεις το σχήμα μπαστουνιού.
Τα βάζεις στη κατάψυξη μέχρι να σφίξουν
Αν δε τα χρειάζεσαι άμεσα διατηρούνται μέχρι και ένα μήνα έτσι και όποτε τα χρειαστείς βγάζεις λίγα- λίγα και είναι πάντα φρέσκιες.
Εντωμεταξύ λιώνεις τη κουβερτούρα με τη μαργαρινη είτε στο φούρνο μικροκυμμάτων είτε σε μπεν-μαρί μέχρι να γίνει ένα γυαλιστερό μίγμα.
Βγάζεις τα μπαστούνια από την κατάψυξη και κόβεις λεπτές φέτες πάχους περίπου μισού δακτύλου.
Και τα βουτάς στη λιωμένη κουβερτούρα να καλυφθούν καλά από όλες τις μεριές.
Αφήνεις να κρυώσουν και τυλίγεις σε αλουμινόχαρτο ή τα βάζεις σε χαρτάκια σερβιρίσματος και είσαι έτοιμη.
Με αυτή τη δόση βγάζεις 40 κομμάτια περίπου.
Κάνε αυτήν την πολύ απλή εύκολη και οικονομική συνταγή Έχει λίγα υλικά και γίνεται σε μια κατσαρόλα
Τι υλικά θα χρειαστείς για τις νηστίσιμες καριόκες
1 1/2 κούπα νερό
500 γρ ζάχαρη
200 γρ βανίλια (υποβρύχιο)
3 κουταλιές σούπας κακάο
1 κουταλιά σούπας κανέλα
380 γρ τριμμένη φρυγανιά
250 γρ καρύδια χοντροκομμένα
50 γρ φρούτα γλασέ (κόντιτα) προαιρετικά
Για υλικά θα χρειαστείς για την επικάλυψη σοκολάτας!
500 γρ κουβερτούρα
250 γρ μαργαρίνηΠως θα φτιάξεις τις καριόκες!
Αυτές οι καριόκες γίνονται πάρα μα πάρα πολύ εύκολα.Σε μια κατσαρόλα βάζεις το νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια (υποβρύχιο), το κακάο και την κανέλα και ανακατεύεις μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια την προσθέτεις τη φρυγανιά, τα καρύδια και τα κόντιτα και ανακατεύεις με μια κουτάλα.
Το υγρό απορροφάται και γίνεται μια μάζα. Αυτό είναι!!
Αδειάζεις το μίγμα σε 2 αλουμινόχαρτα και του δίνεις το σχήμα μπαστουνιού.
Τα βάζεις στη κατάψυξη μέχρι να σφίξουν
Αν δε τα χρειάζεσαι άμεσα διατηρούνται μέχρι και ένα μήνα έτσι και όποτε τα χρειαστείς βγάζεις λίγα- λίγα και είναι πάντα φρέσκιες.
Εντωμεταξύ λιώνεις τη κουβερτούρα με τη μαργαρινη είτε στο φούρνο μικροκυμμάτων είτε σε μπεν-μαρί μέχρι να γίνει ένα γυαλιστερό μίγμα.
Βγάζεις τα μπαστούνια από την κατάψυξη και κόβεις λεπτές φέτες πάχους περίπου μισού δακτύλου.
Και τα βουτάς στη λιωμένη κουβερτούρα να καλυφθούν καλά από όλες τις μεριές.
Τα βγάζεις προσεκτικά (εγώ χρησιμοποιώ δύο
πιρούνια για αυτή τη δουλειά) και τα ακουμπάς σε ταψί στρωμένο με
λαδόκολλα ή εάν έχεις την ειδική σχάρα εκεί.
Προσοχή να μη σφίξει πολύ η κουβερτούρα γιατί μετά η επικάλυψη είναι πολύ παχιά.Αφήνεις να κρυώσουν και τυλίγεις σε αλουμινόχαρτο ή τα βάζεις σε χαρτάκια σερβιρίσματος και είσαι έτοιμη.
Με αυτή τη δόση βγάζεις 40 κομμάτια περίπου.
Δοκίμασε την συνταγή και πες μου τα αποτελέσματα!
Κατερίνα Τσίαμη!
https://www.ediva.gr
https://www.ediva.gr