Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Κοτόπουλο με μανιτάρια

Υλικά
1 κοτόπουλο με δέρμα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 ποτήρια μαυροδάφνη
Αλάτι ,πιπέρι, εστραγκόν
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε το κοτόπουλο στεγνώστε καλά , και το κόβετε (στηθος-ποδια) αλατοπιπερώνουμε Σε ένα ανοιχτό βαθύ τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο με 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το κοτόπουλο να πάρουν καλό χρώμα και από τις 2 πλευρές. Βγάλετε από το τηγάνι σε ένα πυρεξ και τα κρατάτε ζεστά.
Ρίξτε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
Προσθέστε τη μαυροδάφνη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το κρασί. Ρίξτε το κοτόπουλο και ό,τι ζουμιά έχουν μείνει στο πυρεξ,προσθεστε και ανάλογη ποσότητα νερού.


Σκεπάστε, και σιγοβράζετε και γυρίζετε μια φορά το κοτόπουλο κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαγειρευτεί. 

Συνοδέψτε με ρύζι ,η ζυμαρικά , η πατάτες.

Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη