Περίοδος νηστείας και όλοι λίγο ή πολύ νηστεύουμε.
Πολλοί δεν τρώνε ούτε λάδι. Όσο πιο σκληρή νηστεία κάνουμε τόσο πιο πολύ θέλουμε ένα γλυκό για να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας. Το σάμαλι της περιόδου αυτής δεν έχει ούτε λάδι είναι και πανεύκολο και τονωτικό.
Συστατικά
1 κιλό σιμιγδάλι (μισό ψιλό και μισό χονδρό)
½ κιλό ζάχαρη
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι πορτοκάλι χυμό
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
4 ποτήρια νερό
4 ποτήρια ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής
Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψέ τα ελαφρά.
Βάλε το χυλό σε λαδωμένο ταψί.
Ψήσε για περίπου 50 λεπτά.
Στο μεταξύ βάλε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα και άφησε να πάρει 2-3 βράσεις.
Περίχυσε το σάμαλι ζεστό με το καυτό σιρόπι.
Κόψε σε κομμάτια και άφησε να απορροφήσει καλά το σιρόπι κάποιες ώρες
πηγη mpoufakos.com
https://expresstime.gr
Πολλοί δεν τρώνε ούτε λάδι. Όσο πιο σκληρή νηστεία κάνουμε τόσο πιο πολύ θέλουμε ένα γλυκό για να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας. Το σάμαλι της περιόδου αυτής δεν έχει ούτε λάδι είναι και πανεύκολο και τονωτικό.
Συστατικά
1 κιλό σιμιγδάλι (μισό ψιλό και μισό χονδρό)
½ κιλό ζάχαρη
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι πορτοκάλι χυμό
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
4 ποτήρια νερό
4 ποτήρια ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής
Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψέ τα ελαφρά.
Βάλε το χυλό σε λαδωμένο ταψί.
Ψήσε για περίπου 50 λεπτά.
Στο μεταξύ βάλε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα και άφησε να πάρει 2-3 βράσεις.
Περίχυσε το σάμαλι ζεστό με το καυτό σιρόπι.
Κόψε σε κομμάτια και άφησε να απορροφήσει καλά το σιρόπι κάποιες ώρες
πηγη mpoufakos.com
https://expresstime.gr