Οι
ειδικοί προειδοποιούν ότι ο συνδυασμός διατροφικών ουσιών με αργή ή ταχεία
πεπτική διεργασία δεν είναι μία σωστή πρακτική! Η απάντηση είναι ότι το πιο
ελαφρύ υλικό θα καταλήξει στο έντερο την ώρα που το πρώτο υφίσταται πλήρη πέψη.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη ζύμωση της τροφής στο στομάχι και ενδεχομένως να
δηλητηριάσει ολόκληρο τον οργανισμό. Μπορεί να οδηγήσει σε αργή πέψη
και ζύμωση των σακχάρων και του αμύλου, γεγονός που δεν θα επιτρέψει να απολαύσετε το γεύμα σας.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
και ζύμωση των σακχάρων και του αμύλου, γεγονός που δεν θα επιτρέψει να απολαύσετε το γεύμα σας.
Επίσης
κάτι ακόμα – η διαδικασία ζύμωσης μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, πρήξιμο και πόνο
στο στομάχι, όπως και εντερικές διαταραχές.
Ας
δούμε μερικούς συνδυασμούς τροφών που θα πρέπει να αποφεύγουμε για τους λόγους
που εξηγήσαμε πιο πάνω:
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα αγγούρια
και οι τομάτες δεν είναι συμβατά μεταξύ τους και δεν πρέπει να καταναλώνονται
ταυτόχρονα. Όταν αυτά τα δύο λαχανικά καταλήγουν στον στομάχι κι αρχίζει η
διαδικασία της ζύμωσης, το οξύ που απελευθερώνεται στην στομαχική κοιλότητα για
την πέψη ενδεχομένως να προκαλέσει διάφορες πεπτικές διαταραχές.
Η κατανάλωση φρούτων αμέσως μετά το γεύμα
σίγουρα δεν είναι ,μια ορθή πρακτική! Γιατί; Διότι τα φρούτα χρειάζονται πολύ
χρόνο για να χωνευθούν και δεν πρέπει να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα
στο στομάχι. Η κατανάλωσή τους μετά το γεύμα θα προκαλέσει ζυμώσεις στο στομάχι
που ενδεχομένως να οδηγήσουν παλινδρόμηση ή πεπτικές διαταραχές του πεπτικού
συστήματος.
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα χάμπουργκερ με τυρί
είναι ένα δημοφιλές πιάτο σε πολλές χώρες. Ωστόσο, πρέπει να το αποφεύγει
κανείς. Δείτε πώς λειτουργεί: η συστατικά του είναι πλούσια σε άμυλο, δηλαδή
ακολουθεί διαφορετικό στάδιο πέψης από την πρωτεΐνη, οπότε η καθυστέρηση θα
οδηγήσει σε αναπόφευκτη ζύμωση και περαιτέρω πεπτικέ διαταραχές. Το ίδιο ισχύει
όταν καταναλώνουμε μακαρόνια με κρέας.
Κρέας και τυρί – οπωσδήποτε ΟΧΙ! Γιατί; –
διότι πρέπει αν αποφεύγετε τόσες πολλές πρωτεΐνες στο ίδιο πιάτο. Επιλέξτε έναν
τύπο πρωτεΐνης.
Οι ειδικοί αναφέρουν επίσης ότι δεν πρέπει
να αναμιγνύουμε ψωμί με ζυμαρικά, ή με χυμό πορτοκάλι καθώς το οξύ που απαιτείται
για την πέψη του χυμού μπορεί να καταστρέψει το ένζυμο που είναι υπεύθυνο για
την πέψη του αμύλου.
Τα λαχανικά και το τυρί είναι άλλος ένας
συνδυασμός που πρέπει να αποφεύγουμε. Ο συνδυασμός θα οδηγήσει σε πρήξιμο.
Επίσης, δεν πρέπει να καταναλώνετε πεπόνι
ταυτόχρονα με καρπούζι. Ο βασικός λόγος είναι ότι αυτά τα φρούτα πρέπει να
καταναλώνονται ξεχωριστά, ποτέ σε συνδυασμό με άλλα φρούτα.
Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν τον συνδυασμό
μπανάνας και γάλακτος, ωστόσο αυτός συνδυασμός καθυστερεί τη διαδικασία τη πέψης
– σε σημαντικό βαθμό κιόλας!
Οι άνθρωποι συνήθως προσθέτουν φρούτα στο
μπωλ με το γιαούρτι τους για πρωινό, αλλά αυτός ο συνδυασμός καθυστερεί την
πέψη και καταστρέφει την χλωρίδα του εντέρου. Αυτό ισχύει ιδιαιτέρως για τον
ανανά, ο οποίος ενισχύει τα ενεργά συστατικά που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.