Μπορεί να περνάτε πάνω από αυτό το φυτό κάθε μέρα και να μην το
συνειδητοποιείται.
Ακριβώς κάτω από τα πόδια σας μπορεί κάλλιστα να βρίσκεται ένα ισχυρό ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος, που καταπολεμά τον καρκίνο, και είναι μια νόστιμη προσθήκη στη σαλάτα σας.
Αυτό το φυτό είναι η γλιστρίδα, και ποτέ δεν θα το αγνοήσετε, ως ζιζάνιο ξανά.
Αρχικά κατάγεται από την Ινδία και τη Βόρεια Αφρική, το αντράκλα, τρέβλα, αντραχλίδα, σκλιμίτσα ή χοιροβότανο τώρα μεγαλώνει σε όλο τον κόσμο.
Οι περισσότεροι στη Βόρεια Αμερική το θεωρούν ακόμα ζιζάνιο, αλλά πολλοί πολιτισμοί το φυτεύουν για μαγειρικές χρήσεις.
Είναι γνωστό για την ελαφρώς ξινή και αλμυρή γεύση του.
Η γλιστρίδα είναι μια μεγάλη πηγή βιταμίνης Α, η οποία βοηθά στην οφθαλμική υγεία, και είναι επίσης ένα ισχυρός σύμμαχος στην καταπολέμηση διαφόρων μορφών καρκίνου. Είναι επίσης μία από τις μεγαλύτερες πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στη γη, ξεπερνώντας ακόμη και ορισμένα είδη ιχθυελαίων.
Τα οφέλη δεν σταματούν εκεί!
Αυτό το μαγικό μικρό φυτό περιέχει επίσης δύο διαφορετικές χημικές ουσίες με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες: την betaxanthin και την reddish beta-cyanis.
Επιπλέον, η γλυστρίδα είναι γεμάτη από βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καροτενοειδή, και μικρές ποσότητες ασβεστίου, μαγνησίου και σιδήρου.
Βρίσκεται παντού μπροστά μας και είναι ότι καλύτερο για την υγεία μας, μας το δίνει η φύση!
http://mimoupeisgr.blogspot.gr
*Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
Ακριβώς κάτω από τα πόδια σας μπορεί κάλλιστα να βρίσκεται ένα ισχυρό ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος, που καταπολεμά τον καρκίνο, και είναι μια νόστιμη προσθήκη στη σαλάτα σας.
Αυτό το φυτό είναι η γλιστρίδα, και ποτέ δεν θα το αγνοήσετε, ως ζιζάνιο ξανά.
Αρχικά κατάγεται από την Ινδία και τη Βόρεια Αφρική, το αντράκλα, τρέβλα, αντραχλίδα, σκλιμίτσα ή χοιροβότανο τώρα μεγαλώνει σε όλο τον κόσμο.
Οι περισσότεροι στη Βόρεια Αμερική το θεωρούν ακόμα ζιζάνιο, αλλά πολλοί πολιτισμοί το φυτεύουν για μαγειρικές χρήσεις.
Είναι γνωστό για την ελαφρώς ξινή και αλμυρή γεύση του.
Η γλιστρίδα είναι μια μεγάλη πηγή βιταμίνης Α, η οποία βοηθά στην οφθαλμική υγεία, και είναι επίσης ένα ισχυρός σύμμαχος στην καταπολέμηση διαφόρων μορφών καρκίνου. Είναι επίσης μία από τις μεγαλύτερες πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στη γη, ξεπερνώντας ακόμη και ορισμένα είδη ιχθυελαίων.
Τα οφέλη δεν σταματούν εκεί!
Αυτό το μαγικό μικρό φυτό περιέχει επίσης δύο διαφορετικές χημικές ουσίες με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες: την betaxanthin και την reddish beta-cyanis.
Επιπλέον, η γλυστρίδα είναι γεμάτη από βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καροτενοειδή, και μικρές ποσότητες ασβεστίου, μαγνησίου και σιδήρου.
Βρίσκεται παντού μπροστά μας και είναι ότι καλύτερο για την υγεία μας, μας το δίνει η φύση!
http://mimoupeisgr.blogspot.gr
*Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.