Δεν χρειάζεται να αντισταθείτε στον αγαπημένο σας πειρασμό. Υπάρχουν ανάλογες συνταγές για ακαταμάχητα και ταυτόχρονα πιο «αθώα» επιδόρπια.
Σοκολατάκια
Υλικά
1 φλιτζ. μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη σε κομμάτια, 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
¼ φλιτζ. γάλα καρύδας, ½ κ.σ. ζεστό νερό, 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε όλα τα υλικά και τα αφήνετε να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
2. Μόλις λιώσει καλά το μείγμα, αφαιρείτε το σκεύος από τη φωτιά.
3. Με ένα κουτάλι μοιράζετε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης ή παγοθήκες (εδώ χρησιμοποιήθηκαν σε σχήμα καρδιάς).
4. Τα τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθούν.
5. Τα αφαιρείτε από τα φορμάκια και τα βάζετε σε μια πιατέλα. Αν θέλετε, γαρνίρετε με κακάο.
http://www.elle.gr
Σοκολατάκια
Υλικά
1 φλιτζ. μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη σε κομμάτια, 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
¼ φλιτζ. γάλα καρύδας, ½ κ.σ. ζεστό νερό, 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε όλα τα υλικά και τα αφήνετε να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
2. Μόλις λιώσει καλά το μείγμα, αφαιρείτε το σκεύος από τη φωτιά.
3. Με ένα κουτάλι μοιράζετε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης ή παγοθήκες (εδώ χρησιμοποιήθηκαν σε σχήμα καρδιάς).
4. Τα τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθούν.
5. Τα αφαιρείτε από τα φορμάκια και τα βάζετε σε μια πιατέλα. Αν θέλετε, γαρνίρετε με κακάο.
http://www.elle.gr