Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Η Τυρόπιτα "της Τεμπέλας"!!!

Συστατικά 
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
4 αυγά
500 γρ. φέτα
μπόλικη φρυγανιά τριμμένη
μπόλικο σουσάμι
λίγο βούτυρο για άλειμμα
Εκτέλεση


  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με το βούτυρο για 2-3 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
  • Κατόπιν, προσθέτουμε το γιαούρτι κι ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
  • Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα όσο χοντροκομμένη ή ψιλοκομμένη θέλουμε και ανακατεύουμε πολύ απαλά με τη μαρίζ.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ταψάκι και πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη φρυγανιά.
  • Βάζουμε το μείγμα στο πυρέξ ή στο ταψάκι και πασπαλίζουμε με αρκετό σουσάμι και λίγη τριμμένη φρυγανιά.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 40 με 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  • Σερβίρουμε την τυρόπιτα κόβοντας σε κομμάτια της αρεσκείας μας είτε ζεστή είτε κρύα.


  • Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη