Η μόνη συνταγή για να απολαύσεις μία μοσχαρίσια όπως πρέπει.
Αν δηλώνεις κρεατοφάγος -και δει μπριζολάς- επιβάλλεται να ξέρεις να τις ψήσεις με τέτοιον τρόπο ώστε να τις απογειώσεις. Και εδώ έχουμε τον ιδανικό τρόπο.
Υλικά
Θερμαίνεις ένα ταψί ή ένα ρηχό τηγάνι. Όταν ζεσταθεί, βάζεις τις μπριζόλες και τις ψήνεις 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά για να πάρουν χρώμα.
Αν δηλώνεις κρεατοφάγος -και δει μπριζολάς- επιβάλλεται να ξέρεις να τις ψήσεις με τέτοιον τρόπο ώστε να τις απογειώσεις. Και εδώ έχουμε τον ιδανικό τρόπο.
Υλικά
(για έξι άτομα)
Χυμός από 1.2 λεμόνι
1 κ.γλ. ξερή ρίγανη
1/2 κ.γλ. αλάτι
ΕκτέλεσηΘερμαίνεις ένα ταψί ή ένα ρηχό τηγάνι. Όταν ζεσταθεί, βάζεις τις μπριζόλες και τις ψήνεις 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά για να πάρουν χρώμα.
Ρίχνεις τον χυμό του μισού λεμονιού, αφήνεις να τρέξουν τα ζουμιά τους και πασπαλίζεις με ρίγανη και αλάτι.
Όταν ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, σημαίνει πως είναι έτοιμες.
Γαρνίρεις με φέτες λεμόνι, συνοδεύεις με πιλάφι ή σαλάτα και σερβίρεις.
Σημείωση: Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, χτύπα τις μπριζόλες ώστε να γίνουν εντελώς επίπεδες. Έτσι ψήνονται πιο σωστά, με τον τρόπο μαγειρέματος που οι Τούρκοι ονομάζουν kavurma. Δηλαδή, ψήσιμο η τηγάνισμα στο λίπος από το ίδιος κρέας και σε πολύ δυνατή φωτιά.
http://www.ratpack.gr
http://www.ratpack.gr