Υλικά
Για το σιρόπι : Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό ,τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού να βράσουν όλα μαζί για 7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού. Τρυπάμε το σάμαλι σε διάφορα σημεία και σιροπιάζουμε με μια κουτάλα σιγά σιγά το γλυκό όπως είναι ζεστό το σιρόπι και χλιαρό το σάμαλι. Αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι. Κόβουμε σε ρόμβους ή τετράγωνα κομμάτια,βάζουμε σε κάθε κομμάτι από ένα αμύγδαλο και σερβίρουμε.
http://www.chefoulis.gr
- Γιαούρτι στραγγιστό 400 γρ (2 κεσεδάκια)
- Γάλα 110 ml
- Ζάχαρη 200 γρ
- Σόδα μαγειρικής 10 γρ
- Αλάτι 1 πρέζα
- Σιμιγδάλι ψιλό 500 γρ
- Μαστίχα Χίου 2 κομματάκια
- Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουτάλι του γλυκού
- Βούτυρο για το άλειμμα
- Αμύγδαλα χωρίς φλούδα για στόλισμα
Για το σιρόπι
- Ζάχαρη 880 γρ
- Νερό 750 ml
- Χυμός λεμονιού 25 ml (1 κουτάλι σούπας)
Οδηγίες
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι,το σιμιγδάλι,το γάλα,την σόδα, το αλάτι και την ζάχαρη. Αλέθουμε στο μπλέντερ, λίγη ζάχαρη με την μαστίχα και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μπολ με το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Βουτυρώνουμε ένα ταψί Νο 28×32 εκ κι απλώνουμε το μείγμα να πάει παντού ομοιόμορφα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας) για περίπου 20 -25 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από τον φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει (όχι τελείως). Το σκεπάζουμε με ένα άλλο ταψί για να το κρατήσουμε υγρό.Για το σιρόπι : Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό ,τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού να βράσουν όλα μαζί για 7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού. Τρυπάμε το σάμαλι σε διάφορα σημεία και σιροπιάζουμε με μια κουτάλα σιγά σιγά το γλυκό όπως είναι ζεστό το σιρόπι και χλιαρό το σάμαλι. Αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι. Κόβουμε σε ρόμβους ή τετράγωνα κομμάτια,βάζουμε σε κάθε κομμάτι από ένα αμύγδαλο και σερβίρουμε.
http://www.chefoulis.gr