Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα

Τέτοια νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα δεν έχετε φάει ποτέ ξανά!
Τι χρειαζόμαστε:
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 2 κούπες χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 μπέικιν
  • 2 κουταλιές της σούπας νισεστέ
  • 3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 ξύσμα πορτοκάλι
  • Σιρόπι
  • 2 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • Πώς το κάνουμε:
    Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι, το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το μίξερ.

  • Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το νισεστέ, το μπέικιν, το σιμιγδάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά περίπου.
  • Μετά κόβουμε με το χέρι τα φύλλα κρούστας σε μεσαίου μεγέθους κομματάκια.
  • Απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 150οC.
  • Βγάζουμε απο το φούρνο το γλυκό να κρυώσει λίγο και παράλληλα βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά (ελέγχουμε με το κουτάλι αν έχει "δέσει" γιατί ίσως χρειαστεί λίγα λεπτα ακόμη βρασμού).
  • Σιροπιάζουμε την πορτοκαλόπιτα και περιμένουμε να "ρουφήξει" το σιρόπι για να τη κόψουμε σε κομμάτια.
  • Λίγα μυστικά ακόμα

    Την συνταγή την βρήκα από εδώ και ειλικρινά δεν περίμενα να είναι τόσο υπέροχη (μοιάζει και με γαλακτομπούρεκο) κανείς σιγουρα δεν θα πιστέψει πως είναι νηστίσιμη. 
     https://www.sintagespareas.gr

    Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη