Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Ηφαίστειο της Σαντορίνης! 150 χρόνια από την έκρηξή του 1866!!! Εγκαίνια έκθεσης «1866 – 2016» στον Πύργο της Σαντορίνης 11.9.2016

Η Εστία του Πύργου Καλλίστης Θήρας, με τις συνεχείς ενδιαφέρουσες και αδιάλειπτες δραστηριότητές της, διοργάνωσε τα εγκαίνια της έκθεσης «1866 – 2016» για τα 150 χρόνια από την έκρηξη του ηφαιστείου, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 στις 8:30 το βράδυ με ένα σπάνιο εκθεσιακό και εντυπωσιακό χώρο στην κεντρική πλατεία του Πύργου της Σαντορίνης, με πρωτότυπες γκραβούρες, φωτογραφίες, βιβλία εφημερίδες και περιοδικά, από μια από τις σημαντικότερες περιόδους
για την ιστορία και την εξέλιξη της σύγχρονης Σαντορίνης.
Ήταν μια πολύ καλή προβολή του θέματος με αφορμή την συμπλήρωση των 150 χρόνων από την ηφαιστειακή δραστηριότητα της Νέας Καμένης που ξεκίνησε το 1866.
Ο χώρος είχε κατακλυσθεί από το ενδιαφερόμενο κοινό, μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος Θήρας κ. Α.Ν. Ζώρζος, αλλά και
άλλες εξέχουσες και επιφανείς προσωπικότητες του νησιού.
Η αναφερόμενη έκθεση γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηφαίστεια Σαντορίνης 2016», την οποία επιμελήθηκε ο κ. Λ. Ζώρζος.
Η επισκεψιμότητα και η χρονική της διάρκεια είναι από 11 Σεπτεμβρίου  έως και 24 Σεπτεμβρίου 2016, σε καθημερινή βάση από τις 10:00 έως τις 13:00 και από 18:00 έως τις 21:00.
   Να ευχαριστήσουμε την Εστία του Πύργου Καλλίστης για τις πρωτοπόρες προσπάθειές της και να συνεχίσει αδιάλειπτα τον δρομολογημένο της αγώνα, για το καλό του τόπου και να ευχηθούμε καλή δύναμη στον αγώνα που καταβάλλει.
   Να σημειωθεί ότι αξίζει να επισκεφθεί κάποιος τον σπάνιο εκθεσιακό αυτό χώρο, που για πρώτη φορά προβάλλεται στο νησί μας. 
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες από τα εγκαίνια της πιο πάνω εκθέσεως μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.
Δείτε το βίντεο!!!
 
Πηγή: Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη
Πηγή: Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

  







Κλικ εδώ. Σαντορίνη! Ηφαίστεια 2016




  


Κλικ εδώ. Σαντορίνη! Ηφαίστεια 2013. Εντυπωσιακή ήταν η βραδιά της 25ης Αυγούστου 2013 με την εικονική αναπαράσταση της έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης, αφήνοντας άφωνους τους χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι είχαν ακροβολισθεί στο χείλος της καλντέρας του νησιού προκειμένου να απολαύσουν το υπέροχο θέαμα!



 

 

 

 

Κλικ εδώ. Περιφορά Επιταφίου στον Πύργο της Σαντορίνης 29.4.2016 Pyrgos Santorini Epitaph lights!!


Κλικ εδώ. Βόλτα στο Καστέλι του Πύργου της Σαντορίνης!
Στο Πύργο βρίσκεται ένα από τα πέντε καστέλια του νησιού και κάποτε ήταν η πρωτεύουσα της Σαντορίνης, μετά από την εγκατάλειψη του Κάστρου του Σκάρου στο Ημεροβίγλι και πριν την σημερινή μας πρωτεύουσα, τα Φηρά...........




Κάνοντας κλικ στην πιο κάτω θεματολογία μπορείτε να δείτε ανάλογες αναρτήσεις μας
Χορευτικά Σαντορίνης
Πανηγύρια της Σαντορίνης
Παλαίμαχοι  Σαντορίνης
Παλιές Αναμνήσεις
Παλιές φωτογραφίες Σαντορίνης
Θαλασσοταραχή - Σοροκάδα Καμαριού 
Αγροτικά Σαντορίνης
Αγροτικά Θήρας
Σαντορινιά Παράδοση
Σαντορινιά Προϊόντα
Λουκάνικα Σαντορίνης
Προϊόντα Σαντορίνης
Σαντορινιά Κουζίνα
Γλυκά Σαντορίνης
Γλέντια 

Κουζίνα Σαντορίνης

Πολιτιστικά Σαντορίνης

Παραδοσιακά Επαγγέλματα

Φτεουριά

Αντώνης Αρβανίτης Παραδοσιακός Βιολιστής


Κατοικίδια Ζώα


Βραχονησίδες



Για περισσότερη θεματολογία κλικ στο δεύτερο εικονίδιο με τίτλο ετικέτες, που βρίσκεται στη δεξιά και ενδιάμεση πλευρά της οθόνης, τα οποία εμφανίζονται όταν περάσει ο κέρσορας του ποντικιού, πάνω από το μαύρο περίγραμμα.


Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη