Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Ρεβιθοκεφτέδες με μυρωδικά!

Μερίδες: 6
 Υλικά συνταγής
2 1/2 φλιτζάνια ρεβίθια, βρασμένα 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά άνηθος, ψιλοκομμένος
λίγο ψωμί (ψίχα, μουσκεμένο και καλά στυμμένο)
2-3 κουταλιές φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος

1 κουταλιά μαϊντανός (ή κόλιανδρο), ψιλοκομμένος
1/4 του φλιτζανιού αλεύρι και λίγο επιπλέον για το αλεύρωμα
αλάτι, πιπέρι, λίγο κύμινο
λίγο λάδι για τους κεφτέδες και αρκετό για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
Ρίχνετε τα ρεβίθια στο πολυμίξερ και λειτουργείτε τη συσκευή μέχρι να πολτοποιηθούν.
Ανακατεύετε τον πολτό με λίγο λάδι, το ψωμί, τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά), τα μυρωδικά (δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό ή κόλιανδρο και κύμινο) και το αλεύρι και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθετε κατόπιν σε επίπεδους στρογγυλούς κεφτέδες.
Τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Στραγγίζετε τους ρεβιθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε.