Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών (χωρίς λάδι)

Υλικά
  • 4-5 πατάτες
  • 4 καρότα
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • Δυόσμο
  • Ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τριμμένη φρυγανιά
  • Εκτέλεση Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα μας. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατοπιπερισμένο νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν πάρα πολύ (καλύτερα τα καρότα βάλτε τα να βράσουν πριν από τις πατάτες) Μόλις βράσουνε καλά τα βάζουμε στο μίξερ ή σε μπλέντερ μαζί με τα τριμμένα κρεμμύδια και όσο δυόσμο, ρίγανη και αλατοπίπερο θέλουμε, καθώς και με λίγη τριμμένη φρυγανιά. Αφήνουμε το μίγμα μας να κρυώσει έξω από το ψυγείο και το πλάθουμε σε μπιφτέκια, τα περνάμε πάλι από τη φρυγανιά και τα τοποθετούμε σε ταψί στο φούρνο, αφού πρώτα έχουμε στον πάτο του ταψιού μας αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα). Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας.
    Εναλλακτικά Μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε και λίγο καλοβρασμένο αρακά, καλαμπόκι και ψιλοκομμένη ντομάτα (αφού όμως έχουμε βγάλει το μίγμα μας από το μίξερ ή το μπλέντερ) και αντί για ρίγανη, να προσθέσουμε ψιλοκομμένο άνηθο. 
     http://www.sifnaiko-fos.gr

    Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη