Η Σαρακοστή ξεκίνησε και ήδη πολλοί έχουν αρχίσει τη
νηστεία.
Τα πράγματα όμως δεν είναι εύκολα όταν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά που ζητούν επίμονα κάτι γλυκό να γευτούν και επιμένουν να φάνε το αγαπημένο τους φαγητό με κρέας.
Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πώς το κέικ λεμονιού μπορεί να γίνει εξίσου αγαπημένο σας γλυκάκι και τώρα στη νηστεία!
Υλικά:
2/3 κούπας μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 κγ μπέικιν πάουντερ
1 κούπα γάλα σόγιας ή αμυγδάλου
1/2 κούπα ελαιόλαδο απαλό
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
Ξύσμα 1 λεμονιού
1/4 κγ αλάτι
1 κγ μαγειρική σόδα
3 κσ κορν φλάουρ
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Ανακατεύουμε το γάλα με το λάδι και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε στην άκρη. Με ένα μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το μείγμα των υγρών. Σε ένα άλλο μπολ συνδυάζουμε το αλεύρι με το κορνφλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το ξύσμα και το αλάτι και σταδιακά τα προσθέτουμε στο μείγμα του της μαργαρίνης. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι ή στρογγυλή φόρμα χωρίς οπή και ψήνουμε για 35-45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.
http://www.infokids.gr
Τα πράγματα όμως δεν είναι εύκολα όταν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά που ζητούν επίμονα κάτι γλυκό να γευτούν και επιμένουν να φάνε το αγαπημένο τους φαγητό με κρέας.
Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πώς το κέικ λεμονιού μπορεί να γίνει εξίσου αγαπημένο σας γλυκάκι και τώρα στη νηστεία!
Υλικά:
2/3 κούπας μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 κγ μπέικιν πάουντερ
1 κούπα γάλα σόγιας ή αμυγδάλου
1/2 κούπα ελαιόλαδο απαλό
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
Ξύσμα 1 λεμονιού
1/4 κγ αλάτι
1 κγ μαγειρική σόδα
3 κσ κορν φλάουρ
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Ανακατεύουμε το γάλα με το λάδι και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε στην άκρη. Με ένα μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το μείγμα των υγρών. Σε ένα άλλο μπολ συνδυάζουμε το αλεύρι με το κορνφλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το ξύσμα και το αλάτι και σταδιακά τα προσθέτουμε στο μείγμα του της μαργαρίνης. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι ή στρογγυλή φόρμα χωρίς οπή και ψήνουμε για 35-45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.
http://www.infokids.gr