Οι
διαδοχικοί ιδιοκτήτες της ποτοποιίας & αποσταγματοποιίας «ΚΑΝΑΒΑ 1974» που βρίσκεται
δυτικά και έξω από το χωριό της Μεσαριάς Σαντορίνης, παράλληλα με το
αντικείμενο της δραστηριότητάς τους, τόσο ο Λυγνός Ευάγγελος, όσο και γιος του
Λυγνός Λουκάς, επί σειρά ετών συλλέγουν με υπομονή και μεράκι κάθε υλικό που συνθέτουν
το πάζλ από τη λαογραφική παράδοση της
Σαντορίνης.
Έτσι κατόρθωσαν να μας προβάλλουν αλησμόνητες
εικόνες, από την πολιτιστική μας κληρονομιά, οι οποίες έχουν αφανιστεί από την τρέχουσα καθημερινότητα.
Το όλο έργο και το βαθύ μεράκι εκτιμάται βαθύτατα από τον κάθε επισκέπτη που το βλέπει, για την αξιόλογη και λεπτομερή οργάνωση του χώρου.
Επιγραμματικά περιλαμβάνει πλούσιο πρωτογενές υλικό, καθώς και περαιτέρω λαογραφικά στοιχεία από την καθημερινότητά τους, αλλά και παλιές μουσικές συσκευές οι οποίες λειτουργούν κανονικά, λες και βρισκόμαστε στην παλιά άλλοτε εποχή των πραγμάτων.
Πηγή: Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη
Πηγή: Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη
Κλικ εδώ. Λαογραφικό Μουσείο Μανώλη Λιγνού στα Φηρά Σαντορίνης
Κλικ εδώ. Art Space καλλιτεχνικός και παραδοσιακός χώρος στην Έξω Γωνιάς της Σαντορίνης.
Κλικ εδώ. Κάναβα Αντώνη Αρβανίτη στο Μεγαλοχώρι Σαντορίνης.
Κλικ εδώ. Κουβέντα με τον κυρ-Γιάννη τον Ρούσσο
«Ο πατέρας μου μέχρι το 1974 έκανε 80-100 τόνους κρασί το χρόνο και το έπαιρναν όλο οι Γάλλοι μέχρι σταγόνας. Εμείς το λέγαμε μουρούκα κι εκείνοι μπορν.........
Κλικ εδώ. Το άνοιγμα των κρασιών στην Σαντορίνη και ο Άγιος Αβέρκιος!
Κλικ εδώ για περισσότερη θεματολογία για Κάναβες
Κάνοντας κλικ στην πιο κάτω θεματολογία μπορείτε να δείτε ανάλογες αναρτήσεις μας
Έτσι κατόρθωσαν να μας προβάλλουν αλησμόνητες
εικόνες, από την πολιτιστική μας κληρονομιά, οι οποίες έχουν αφανιστεί από την τρέχουσα καθημερινότητα.
Το όλο έργο και το βαθύ μεράκι εκτιμάται βαθύτατα από τον κάθε επισκέπτη που το βλέπει, για την αξιόλογη και λεπτομερή οργάνωση του χώρου.
Επιγραμματικά περιλαμβάνει πλούσιο πρωτογενές υλικό, καθώς και περαιτέρω λαογραφικά στοιχεία από την καθημερινότητά τους, αλλά και παλιές μουσικές συσκευές οι οποίες λειτουργούν κανονικά, λες και βρισκόμαστε στην παλιά άλλοτε εποχή των πραγμάτων.
Αναφορικά
με τη δραστηριότητα της ποτοποιίας &
αποσταγματοποιίας «ΚΑΝΑΒΑ 1974», ιστορικά αρχίζει από το 1974, όταν ο
Ευάγγελος Λυγνός γέννημα θρέμμα της περιοχής ξεκινάει την παραγωγή ούζου και
τσικουδιάς για πρώτη φορά στο νησί.
Παλαιότερα
είχε μάθει μια συνταγή ούζου από έναν παλαιότερο παραγωγό ούζου στη Σμύρνη και
με την εμπειρία από την εργασία του στην ποτοποιία του Βενετσάνου, το 1976
δημιούργησε και κυκλοφόρησε το πρώτο σαντορινιό ούζο “Κάναβα”.
Το 1997 τη σκυτάλη αυτή διαδέχεται ο γιός του Λουκάς Λυγνός, ένας σεμνός και καταξιωμένος επαγγελματίας, ο οποίος είχε ζυμωθεί ανάλογα από τα παιδικά του χρόνια δίπλα στον εμπειρότατο πατέρα του.
Σήμερα είναι ένας οργανωμένος αποσταγματοποιός με αρκετές και μεγάλες επιτυχίες στο τομέα αυτό.
Πέρα από το εύγεστο ούζο και την τσικουδιά, προχώρησε στην τσικουδιά τετραετούς παλαίωσης και εξαιρετικής ποιότητας λικέρ, αρωματισμένα με τα μοναδικά βότανα της θηραϊκής γης!
Στη συνέχεια όμως μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες από την βραδιά αυτή, μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.
Δείτε το βίντεο!!!Το 1997 τη σκυτάλη αυτή διαδέχεται ο γιός του Λουκάς Λυγνός, ένας σεμνός και καταξιωμένος επαγγελματίας, ο οποίος είχε ζυμωθεί ανάλογα από τα παιδικά του χρόνια δίπλα στον εμπειρότατο πατέρα του.
Σήμερα είναι ένας οργανωμένος αποσταγματοποιός με αρκετές και μεγάλες επιτυχίες στο τομέα αυτό.
Πέρα από το εύγεστο ούζο και την τσικουδιά, προχώρησε στην τσικουδιά τετραετούς παλαίωσης και εξαιρετικής ποιότητας λικέρ, αρωματισμένα με τα μοναδικά βότανα της θηραϊκής γης!
Στη συνέχεια όμως μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες από την βραδιά αυτή, μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.
Πηγή: Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη
Κλικ εδώ. Λαογραφικό Μουσείο Μανώλη Λιγνού στα Φηρά Σαντορίνης
Κλικ εδώ. Art Space καλλιτεχνικός και παραδοσιακός χώρος στην Έξω Γωνιάς της Σαντορίνης.
Κλικ εδώ. Κάναβα Αντώνη Αρβανίτη στο Μεγαλοχώρι Σαντορίνης.
Κλικ εδώ. Κουβέντα με τον κυρ-Γιάννη τον Ρούσσο
«Ο πατέρας μου μέχρι το 1974 έκανε 80-100 τόνους κρασί το χρόνο και το έπαιρναν όλο οι Γάλλοι μέχρι σταγόνας. Εμείς το λέγαμε μουρούκα κι εκείνοι μπορν.........
Κλικ εδώ. Το άνοιγμα των κρασιών στην Σαντορίνη και ο Άγιος Αβέρκιος!
Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Αβερκίου
Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την περιοχή της Μεσαριάς της Σαντορίνης!
Κλικ εδώ για περισσότερη θεματολογία για Κάναβες