Αφράτες και πεντανόστιμες τηγανίτες
Σερβίρονται απαραίτητα με άφθονο μέλι!
Υλικά
500 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές της σούπας τσίπουρο
3 μεγάλα αυγά
250 ml. νερό
250 ml. γάλα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ελαιόλαδο ή Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Σε μία λεκάνη τοποθετούμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα ρίχνουμε το γάλα, το νερό, τα αυγά χτυπημένα ελαφρά, το τσίπουρο, το αλάτι και την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε όσο νερό επιπλέον χρειαστεί μέχρι να πάρουμε έναν πηχτό χυλό.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί πολύ καλά και με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε χυλό στο λάδι.
Μόλις ψηθούν οι τηγανίτες,πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα, τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για 3 - 4 λεπτά.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο τον χυλό.
Σερβίρονται ζεστές με μέλι!!
http://www.funkycook.gr
Σερβίρονται απαραίτητα με άφθονο μέλι!
Υλικά
Σε μία λεκάνη τοποθετούμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα ρίχνουμε το γάλα, το νερό, τα αυγά χτυπημένα ελαφρά, το τσίπουρο, το αλάτι και την ζάχαρη.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο τον χυλό.
Σερβίρονται ζεστές με μέλι!!