Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Τηγανίτες Αφράτες και Πεντανόστιμες

Αφράτες και πεντανόστιμες τηγανίτες
 Σερβίρονται απαραίτητα με άφθονο μέλι!
Υλικά
  • 500 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουταλιές της σούπας τσίπουρο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 250 ml. νερό
  • 250 ml. γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Ελαιόλαδο ή Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • Οδηγίες 
    Σε μία λεκάνη τοποθετούμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα ρίχνουμε το γάλα, το νερό, τα αυγά χτυπημένα ελαφρά, το τσίπουρο, το αλάτι και την ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε όσο νερό επιπλέον χρειαστεί μέχρι να πάρουμε έναν πηχτό χυλό.
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί πολύ καλά και με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε χυλό στο λάδι.
  • Μόλις ψηθούν οι τηγανίτες,πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα, τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για 3 - 4 λεπτά.
    Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο τον χυλό.
    Σερβίρονται ζεστές με μέλι!! 
  •  
  •  http://www.funkycook.gr
  • Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη