Πατάτες λεμονάτες στο φούρνο
Πεντανόστιμες λεμονάτες πατάτες!!!
Νοστιμότατες, λεμονάτες μυρωδιαστές πατατούλες. Ένα υπέροχο συνοδευτικό για τα ψητά σας !!!
Υλικά συνταγής
2 κιλά στρογγυλές μικρές και φρέσκιες πατατούλες με τη φλούδα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό από δύο λεμόνια
χυμό από δύο πορτοκάλια
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
ξύσμα από μισό λεμόνι και
μισό πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο θρυμματισμένο
αλάτι
πιπέρι
4-5 κλαράκια δενδρολίβανο για το ταψί
Υλικά συνταγής
2 κιλά στρογγυλές πατατούλες Baby potatoes με τη φλούδα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό από δύο λεμόνια
χυμό από δύο πορτοκάλια
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
ξύσμα από μισό λεμόνι και
μισό πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο θρυμματισμένο
αλάτι
πιπέρι
4-5 κλαράκια δενδρολίβανο για το ταψί
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Αναμειγνύετε σε ένα μπολ, ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα εσπεριδοειδών, μουστάρδα, το θρυμματισμένο δενδρολίβανο και αλατοπίπερο.
Βάζετε τις πατάτες μέσα σε ένα ταψί και τις περιχύνετε με τη σάλτσα.
Τις ανακατεύετε με τα χέρια για να πάει η σάλτσα παντού.
Βάζετε τα κλαράκια δενδρολίβανου ανάμεσα στις πατάτες και τις ψήνετε
για 1 – 1 ½ . Κατά διαστήματα ανακινείτε το ταψί για να μην κολλήσουν
οι πατάτες και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.