Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Πατάτες λεμονάτες στο φούρνο

Πεντανόστιμες λεμονάτες πατάτες!!! Νοστιμότατες, λεμονάτες μυρωδιαστές πατατούλες. Ένα υπέροχο συνοδευτικό για τα ψητά σας !!!
Υλικά συνταγής 
2 κιλά στρογγυλές μικρές και φρέσκιες πατατούλες  με τη φλούδα 
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • χυμό από δύο λεμόνια
  • χυμό από δύο πορτοκάλια
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • ξύσμα από μισό λεμόνι και
  • μισό πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο θρυμματισμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4-5 κλαράκια δενδρολίβανο για το ταψί
  • Υλικά συνταγής





  • 2 κιλά στρογγυλές πατατούλες Baby potatoes με τη φλούδα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό από δύο λεμόνια
  • χυμό από δύο πορτοκάλια
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • ξύσμα από μισό λεμόνι και
  • μισό πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο θρυμματισμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4-5 κλαράκια δενδρολίβανο για το ταψί
  • Εκτέλεση συνταγής
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
  • Αναμειγνύετε σε ένα μπολ, ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα εσπεριδοειδών, μουστάρδα, το θρυμματισμένο δενδρολίβανο και αλατοπίπερο.
  • Βάζετε τις πατάτες μέσα σε ένα ταψί και τις περιχύνετε με τη σάλτσα.
  • Τις ανακατεύετε με τα χέρια για να πάει η σάλτσα παντού.
  • Βάζετε τα κλαράκια δενδρολίβανου ανάμεσα στις πατάτες και τις ψήνετε για 1 – 1 ½ . Κατά διαστήματα ανακινείτε το ταψί για να μην κολλήσουν οι πατάτες και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.

  •  https://www.sintayes.gr

    Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη