Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Φάβα Σαντορίνης!!!

s2 Η φάβα Σαντορίνης είναι ένα από τα ελληνικά προϊόντα που είνα γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο
Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο μιας και η συγκεκριμένη φάβα είναι πιο νόστιμη από τις άλλες. Είναι μάλιστα και προϊόν ΠΟΠ.              
Υλικά για 4 άτομα :
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού φάβα Σαντορίνης
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό καθαρισμένο και κομμένο στη μέση
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 120 ml χυμό λεμονιού
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 6-7 κόκκους πιπεριού
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό καθαρισμένο και κομμένο σε καρέ
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού κάπαρη ξαρμυρισμένη
  • ½ φλιτζάνι δυόσμο φρέσκος ψιλοκομμένος
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη
s4Εκτέλεση:
Σε  ένα κατσαρολάκι βάζω τη φάβα με 7 φλιτζάνια νερό στη  φωτιά. Μόλις πάρει βράση αρχίζω να ξαφρίζω για 5 λεπτά τουλάχιστον. Μετά χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω τα κομμάτια κρεμμυδιού. Σε ένα τουλπάνι βάζω τη δάφνη, το πιπέρι, το μπαχάρι. Τα τυλίγω καλά και τα ρίχνω στη κατσαρόλα που βράζει η φάβα.
s6Αφήνω τη φάβα να βράσει για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει. Όταν απορροφήσει όλο το νερό αποσύρω από τη φωτιά και αποσύρω το τουλπάνι. Αλατοπιπερώνω, μεταφέρω το μίγμα στο μπλέντερ  και προσθέτω εναλλάξ το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, την ώρα που πολτοποιείτε η φάβα.
Για να τη σερβίρω προσθέτω στη κρέμα φάβα το μίγμα από το κρεμμύδι, τη κάπαρη, το δυόσμο και τη ρίγανη
(Συνταγή από το dinanikolaou.gr)
 http://syrosbynight.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη