Χοιρινό σε κομματάκια στην κατσαρόλα με μέλι και δαμάσκηνα σε ένα φανταστικό συνδυασμό.
Τι χρειαζόμαστε:
1 κιλό χοιρινό μπούτι σε κομματάκια
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζάνι κόκκινο γλυκό κρασί
χυμό από 2 πορτoκάλια
δεντρολίβανο
3-4 κουταλιές μέλι
10 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1/3 ποτηριού κονιάκ
2 κουταλιές βαλσάμικο
αλάτι - πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζετε το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτετε το κρέας.
Σβήνετε με το κρασί, το κονιάκ και το βαλσάμικο.
Τι χρειαζόμαστε:
Το κονιάκ είναι προεραιτικό μπορείτε απλά να αυξήσετε τη ποσότητα του κρασιού.
Τα δαμάσκηνα τα βάζουμε προς το τέλος για να μην λιώσουν.
https://www.sintagespareas.gr