Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Χοιρινό με δαμάσκηνα και μέλι

Χοιρινό με δαμάσκηνα και μέλι Χοιρινό σε κομματάκια στην κατσαρόλα με μέλι και δαμάσκηνα σε ένα φανταστικό συνδυασμό.
Τι χρειαζόμαστε:
  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι σε κομματάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλυτζάνι κόκκινο γλυκό κρασί
  • χυμό από 2 πορτoκάλια
  • δεντρολίβανο
  • 3-4 κουταλιές μέλι
  • 10 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 1/3 ποτηριού κονιάκ
  • 2 κουταλιές βαλσάμικο
  • αλάτι - πιπέρι
  • Πώς το κάνουμε:
    Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζετε το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτετε το κρέας. Σβήνετε με το κρασί, το κονιάκ και το βαλσάμικο.
  • Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, το δεντρολίβανο και το μέλι και αφήνετε να ψηθεί περίπου 50 λεπτά.
  • Λίγο πρίν είναι έτοιμο προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τα δαμάσκηνα.
  • Λίγα μυστικά ακόμα 
    Το κονιάκ είναι προεραιτικό μπορείτε απλά να αυξήσετε τη ποσότητα του κρασιού.
    Τα δαμάσκηνα τα βάζουμε προς το τέλος για να μην λιώσουν. 
     https://www.sintagespareas.gr

    Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη