Oι φαρμακευτικές ιδιότητες του τζίντζερ (πιπερόριζα) -που
εδώ και αιώνες αντιμετωπιζόταν ως πανάκεια στην Aνατολή- σήμερα πια
αναγνωρίζονται και από τη Δύση. Aν γυρίσατε στο σπίτι σας και νιώθετε τα
προεόρτια της γρίπης να σας τριγυρίζουν, ιδιαίτερα μάλιστα αν έχετε
κομμάρες και μυϊκούς πόνους, κάντε, πριν πέσετε για ύπνο, ένα 15λεπτο
καυτό ποδόλουτρο με 1-2 ρίζες φρέσκου τζίντζερ ή 2-3 κουταλάκια τζίντζερ
σε σκόνη.
Το τζίντζερ είναι ένα μπαχαρικό για κάθε μέρα που χρησιμοποιείται στην ασιατική κουζίνα. Έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα. Ορίστε μερικά από αυτά. Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, είναι αντιμικροβιακό, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξαλείφει την ρηνική, την αναπνευστική και την λαρυγγική συμφόρηση, θεραπεύει το κρύωμα και τη γρίπη, είναι ένα σπουδαίο φάρμακο για τον καρκίνο και τους όγκους, μειώνει την χοληστερίνη του αίματος, είναι θαυμάσιο για τον εμετό και τη ναυτία (Απλά βάλτε ένα μικρό λεπτό κομμάτι κάτω από τη γλώσσα), διεγείρει την παραγωγή υγρών χώνευσης, βοηθάει τις εντερικές ταραχές, βοηθάει με τα αναπνευστικά προβλήματα, ανακουφίζει τα συμπτώματα του άσθματος, βοηθά στην εξάλειψη των τοπικών κοκκινισμάτων, ανακουφίζει από τους πονοκεφάλους, προάγει την κανονικότητα της εμμηνόρυσης, βοηθάει στη μείωση των φλεγμονών αρθρίτιδας και υποστηρίζει την υγεία των νεφρών.
Εδώ έχουμε μερικές συνταγές με τζίντζερ. Το τζίντζερ είναι πολύ καυτερό και λίγο από αυτό φτάνει. Μπορεί επίσης να αποξηρανθεί, να γίνει σκόνη και να αποθηκευτεί.
Τσάι από τζίντζερ : Σπάστε ένα κομμάτι τζίντζερ μισής ίντσας (περίπου 1 1/4 εκατοστά) και βράστε το σε νερό. Στραγγίστε, προσθέστε μέλι και απολαύστε! Ανακουφίζει το λαιμό και το στομάχι το χειμώνα.
Χυμός τζίντζερ με λεμόνι : Σπάστε ένα κομμάτι τζίντζερ μισής ίντσας και βγάλτε το χυμό του. Βγάλτε τον χυμό από ένα λεμόνι. Προσθέστε τα σε δύο κούπες νερό. Προσθέστε μέλι ή ζάχαρη και σερβίρετε.
Ζύμη από τζίντζερ και σκόρδο : Αυτό είναι ένα μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται πολύ συχνά στην ασιατική μαγειρική, στα κάρυ λαχανικών και στα κάρυ από φασόλια. Πάρε ίσες ποσότητες από τζίντζερ και σκόρδο, ανακατέψτε και αποθηκεύστε τις σε ένα αεροστεγές βάζο, βάλτε το μείγμα στο ψυγείο και χρησιμοποιείστε 1/4 με 1 κουταλάκι σε κανονικά πιάτα λαχανικών και φασολιών.
Τριμένο τζίντζερ σε κανονικά πιάτα : Απλά τρίψτε λίγο τζίντζερ για να πάρετε 1/2 κουταλάκι τριμένου τζίντζερ. Πρόσθεστε σε πιάτα με σπασμένο σιτάρι, σε κρέπες, στο ψωμί και γενικά σε οτιδήποτε.
http://www.vita.gr
http://recipes.motherearth.gr
Το τζίντζερ είναι ένα μπαχαρικό για κάθε μέρα που χρησιμοποιείται στην ασιατική κουζίνα. Έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα. Ορίστε μερικά από αυτά. Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, είναι αντιμικροβιακό, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξαλείφει την ρηνική, την αναπνευστική και την λαρυγγική συμφόρηση, θεραπεύει το κρύωμα και τη γρίπη, είναι ένα σπουδαίο φάρμακο για τον καρκίνο και τους όγκους, μειώνει την χοληστερίνη του αίματος, είναι θαυμάσιο για τον εμετό και τη ναυτία (Απλά βάλτε ένα μικρό λεπτό κομμάτι κάτω από τη γλώσσα), διεγείρει την παραγωγή υγρών χώνευσης, βοηθάει τις εντερικές ταραχές, βοηθάει με τα αναπνευστικά προβλήματα, ανακουφίζει τα συμπτώματα του άσθματος, βοηθά στην εξάλειψη των τοπικών κοκκινισμάτων, ανακουφίζει από τους πονοκεφάλους, προάγει την κανονικότητα της εμμηνόρυσης, βοηθάει στη μείωση των φλεγμονών αρθρίτιδας και υποστηρίζει την υγεία των νεφρών.
Εδώ έχουμε μερικές συνταγές με τζίντζερ. Το τζίντζερ είναι πολύ καυτερό και λίγο από αυτό φτάνει. Μπορεί επίσης να αποξηρανθεί, να γίνει σκόνη και να αποθηκευτεί.
Τσάι από τζίντζερ : Σπάστε ένα κομμάτι τζίντζερ μισής ίντσας (περίπου 1 1/4 εκατοστά) και βράστε το σε νερό. Στραγγίστε, προσθέστε μέλι και απολαύστε! Ανακουφίζει το λαιμό και το στομάχι το χειμώνα.
Χυμός τζίντζερ με λεμόνι : Σπάστε ένα κομμάτι τζίντζερ μισής ίντσας και βγάλτε το χυμό του. Βγάλτε τον χυμό από ένα λεμόνι. Προσθέστε τα σε δύο κούπες νερό. Προσθέστε μέλι ή ζάχαρη και σερβίρετε.
Ζύμη από τζίντζερ και σκόρδο : Αυτό είναι ένα μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται πολύ συχνά στην ασιατική μαγειρική, στα κάρυ λαχανικών και στα κάρυ από φασόλια. Πάρε ίσες ποσότητες από τζίντζερ και σκόρδο, ανακατέψτε και αποθηκεύστε τις σε ένα αεροστεγές βάζο, βάλτε το μείγμα στο ψυγείο και χρησιμοποιείστε 1/4 με 1 κουταλάκι σε κανονικά πιάτα λαχανικών και φασολιών.
Τριμένο τζίντζερ σε κανονικά πιάτα : Απλά τρίψτε λίγο τζίντζερ για να πάρετε 1/2 κουταλάκι τριμένου τζίντζερ. Πρόσθεστε σε πιάτα με σπασμένο σιτάρι, σε κρέπες, στο ψωμί και γενικά σε οτιδήποτε.
http://www.vita.gr
http://recipes.motherearth.gr