
-6 χοιρινές μπριζόλες
-1/2 κιλό ζάχαρη
-250 γρμ. αλάτι
-Πιπέρι, ρίγανη. θυμάρι,δεντρολίβανο(και ότι μπαχαρικό μας αρέσει)
-2 με 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-Λαδόκολλα
-1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
-Ένα φλιτζανάκι λάδι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις μπριζόλες μας, τις χαράζουμε και από τις δύο μεριές ελαφριά με ένα μαχαίρι σε δύο τρία σημεία. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη, το αλάτι, τα μυρωδικά και το σκόρδο. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τις μπριζόλες, ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ πασπαλίζοντας τις μπριζόλες και από τις δύο μεριές.
Πλένουμε καλά τις μπριζόλες μας, τις χαράζουμε και από τις δύο μεριές ελαφριά με ένα μαχαίρι σε δύο τρία σημεία. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη, το αλάτι, τα μυρωδικά και το σκόρδο. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τις μπριζόλες, ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ πασπαλίζοντας τις μπριζόλες και από τις δύο μεριές.






Ψήνουμε για 1 ώρα, στην συνέχεια ανοίγουμε την λαδόκολλα και αφήνουμε ακόμη 1/2 ώρα τις μπριζόλες μας να πάρουν χρώμα.



Tip
Είναι οι πιο μαλακές και νόστιμες μπριζόλες που έχω δοκιμάσει στο
φούρνο. Το αλάτι και η ζάχαρη μην σας φοβίζει, ο συνδυασμός κάνει την
διαφορά στην νοστιμιά της μπριζόλας. Συνοδεύονται από ροζέ κρασί αλλά
και μια παγωμένη μπυρίτσα του πάει πολύ.
http://angelascook.eu