Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Τα πιο νόστιμα και υγιεινά σνακς για τις μέρες του καλοκαιριού

Τα πιο νόστιμα και υγιεινά σνακς για τις μέρες του καλοκαιριούΣε όλους μας αρέσει να “τσιμπάμε” κατά τη διάρκεια της ημέρας. 
Τις πιο πολλές φορές, δεν καθόμαστε να φάμε κανονικό γεύμα μέχρι την ώρα του βραδινού. Δεν είναι ότι καλύτερο αλλά λόγω των δυσκολιών της καθημερινότητας πολλοί από εμάς το έχουμε υιοθετήσει στο πρόγραμμα μας. Τουλάχιστον μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα των σνακς που τρώμε έτσι ώστε να περιέχουν θρεπτικές ουσίες και συστατικά. Είναι γνωστό πως
δεν πρέπει να τρώμε τηγανιτές πατάτες ή χοτ ντογκς στο γραφείο ή καθ΄όλη τη διάρκεια της μέρας – για αυτό σας παρουσιάζουμε τις ακόλουθες πανεύκολες, υγιεινές ιδέες για τσίμπημα. Παράλληλα, αποτελούν πολύ καλές ιδέες για ορεκτικά ή για φαγητό για πάρτυ!
Τί πιο υγιεινό από το αβοκάντο; Με το επιθυμητό είδος λίπους και με τις πολλές φυτικές ίνες! Συνοδεύστε το με γιαούρτι πάνω σε ένα κράκερ ρυζιού. Ένα “έξυπνο” και πεντανόστιμο σνακ για το μεσημέρι!
Πατέ ελιάς με κάπαρη και αντζούγιες πάνω σε κράκερ ρυζιού
Ένα σνακ χωρίς γλουτένη – το οποίο θα σας κρατήσει χορτάτους μέχρι να γυρίσετε σπίτι για το δείπνο.

Βούτυρο από αμύγδαλα
(Τοποθετούμε τα αμύγδαλα και λίγο αλάτι στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη μάζα).
Πλούσιο σε πρωτεϊνες και πανεύκολο για να το φτιάξετε. Συνδυάστε το με φρούτα, λαχανικά ή και πάλι τα αγαπημένα μας κράκερς ρυζιού.
Έξτρα tip – Προσθέστε το σε ένα smoothie για το κατάλληλο σνακ πριν ή μετά τη γυμναστική σας.

Καυτερός τόνος πάνω σε τραγανό ρύζι.
Το ιδανικό συνοδευτικό για τα ποτά σας μετά τη δουλειά ή για να εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας πριν το γεύμα.
Μην τηγανίσετε τον τόνο – πλούσιος σε ωμέγα 3 – απλώς τοποθετείστε τον πάνω σε ένα τηγάνι/ σχάρα για ένα λεπτό από την κάθε πλευρά.


Μπουκιές Σαλάτα του Καίσαρα
Η απόλυτη απόλαυση γιατί το τρώμε με τα χέρια.
Τρόπος Παρασκευής – Κόψτε το ψωμί που θα χρησιμοποιήσετε σε μικρούς κύβους (περίπου 1 εκατοστό μήκος). Έπειτα τσιγαρίστε τους κύβους ψωμιού σε ένα τηγάνι με πολύ λίγο ελαιόλαδο για ένα λεπτό ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Προσθέστε τον πουρέ από ένα σκόρδο και τσιγαρίστε για ακόμα ένα λεπτό. Τα αφήνουμε στην ακρή – τα κρουτόν είναι έτοιμα.
Σε ένα μπολ χτυπάτε το αυγό και ρίχνετε το χυμό από μισό λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο. Προσθέστε τα κομμένα φύλλα μαρουλιού στο μπόλ με το αυγό, το λεμόνι και το λάδι.
Παίρνετε ένα φύλλο μαρουλιού, βάζετε στη μέση ένα κρουτόν (κύβος ψωμιού) και έπειτα μία αντσούγια από πάνω. Τρίψτε λίγο παρμεζάνα και η μπουκιά της σαλάτας του Καίσαρα είναι έτοιμη.

Τηγανιτά λεπτά κολοκυθάκια με λεμόνι
Τα λόγια είναι περιττά για αυτή την πεντανόστιμη συνταγή που εμείς οι Έλληνες την τρώμε από τα παιδικά μας χρόνια. Ότι πρέπει για τις ζεστές μέρες του Αυγούστου.

Γιαούρτι με βατόμουρα και φράουλες
Εννοείται πως το ελληνικό γιαούρτι με βατόμουρα και γενικά φρούτα του δάσους είναι το απόλυτο δυναμωτικό σνακ για το γραφείο και για την ενδυνάμωση του εγκεφάλου μας.

Μπρόκολο και Χούμους
Το τέλειο σνακ. Το μπρόκολο περιέχει βιταμίνη Κ, η οποία βελτιώνει την ευφυϊα μας και αυξάνει τη γνωστική λειτουργία του ανθρώπου. Και το χούμους – νόστικο και σούπερ υγιεινό – αλλά και το τέλειο ντιπ για το μπρόκολο! Ο συνδυασμός θα σας ξαφνιάσει πολύ θετικά!

Βραστό αυγό και μπανάνα
Ξέρουμε, ακούγεται περίεργος συνδυασμός αλλά και τα δύο μαζί θα σας προσφέρουν όλη τη δύναμη που χρειάζεστε για να συνεχίσετε τη δύσκολη μέρα στο γραφείο. Ο κρόκος του αυγού περιέχει χολίνη η οποία συντελεί στη βελτίωση της μνήμης. Δεδομένου ότι ένα αυγό είναι μόνο 70 θερμίδες, θα χρειαστείτε και κάτι ακόμα για να φθάσετε τις 200 θερμίδες, οι οποίες είναι οι ιδανικές θερμίδες για ένα σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και εδώ έρχεται η μπανάνα, η οποία αυξάνει τη ψυχική υγεία και βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Πηγή: ΥΓΕΙΑ
 http://biologikaorganikaproionta.com

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη