Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Πικρόξυλο! Το ισχυρότερο βοτανικό όπλο για ζάχαρο και χοληστερίνη! Ιδανικό και για αδυνάτισμα!

Πικρόξυλο! Το ισχυρότερο βοτανικό όπλο για ζάχαρο και χοληστερίνη! Ιδανικό και για αδυνάτισμα!Το πικρόξυλο (Quassiae, Αγγλικά: Quassia) ανήκει στην οικογένεια των Simaroubaceae και είναι θάμνος (ή μικρό δέντρο) που φτάνει τα 3μ. ενώ τα φύλλα του είναι μακριά και φτερωτά. Το πικρόξυλο είναι ένα βότανο με εξαιρετικές ιδιότητες κατά του σακχαρώδη διαβήτη και της χοληστερίνης. Ρυθμίζει και τα δύο αποτελεσματικά και θεωρείται ο καλύτερος ρυθμιστής της γλυκόζης από όλα τα άλλα βότανα που βοηθούν στη νόσο.
(Σημείωση: σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τα φάρμακα. Όλα τα βότανα, λειτουργούν πάντα συμπληρωματικά)
Έτσι και το πικρόξυλο, όπως βέβαια όλα τα βότανα συνδυάζει και άλλες ιδιότητες!!
Το Πικρόξυλο ή Κουασσία (Quassia) έλαβε την ονομασία της από τον Graman Quassi, το Σουριναμέζο βοτανολόγο που μελέτησε πρώτος και περιέγραψε τις ιδιότητες του φυτού. Εντυπωσιακό είναι, ότι σε πολλές περιοχές της Νότιας Αμερικής, από τον κορμό του θάμνου αυτού παρασκευάζονται «ξύλινες κούπες» για να ελευθερώνουν τα πικρά συστατικά τους στο περιεχόμενο τους και να βοηθούν στην πέψη! Το πικρόξυλο, είναι επίσης εξαιρετικός ρυθμιστής της διάρροιας και της δυσκοιλιότητας!

Οι ινδιάνοι της Βραζιλίας χρησιμοποιούν τον κορμό σε σωματικές πλύσεις για την ιλαρά, και σε στοματικές πλύσεις μετά από εξαγωγή δοντιών μια και το πικρόξυλο έχει αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Στο κόσμο, είναι περισσότερο γνωστό για την εντυπωσιακή ρύθμιση του σακχάρου και των λιπιδίων (χοληστερίνης) του αίματος. Μια ιδιότητα που φαίνεται να είναι ισχυρότερη σε σχέση με άλλα βότανα της κατηγορίας αυτής. Βοηθά επίσης και στο αδυνάτισμα και τη δυσκοιλιότητα. Επιστημονικές έρευνες δείχνουν, τη προστατευτική δράση του φυτού έναντι ορισμένων μορφών καρκίνου (λευχαιμία κλπ.) καθώς και ενάντια στην εμφάνιση ελκών του γαστρεντερικού συστήματος.
Η ονομασία Amara προέρχεται από την ισπανική λέξη amargo που σημαίνει πικρός αποδόθηκε λόγω της ιδιαίτερα πικρής γεύσης του φυτού, που σήμερα θεωρείται ότι οφείλεται στην κουασσίνη και τη νεοκουασσίνη, ουσίες με ιδιαίτερες θεραπευτικές ιδιότητες. Η κουασσίνη έχει αναγνωρισθεί ως ασφαλές προσθετικό σε αναψυκτικά και ζυμωτά τρόφιμα, όπου χρησιμοποιείται για την πικρή γεύση που προσδίδει.
 http://biologikaorganikaproionta.com

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη