
καταλήγει στο στομάχι μας, δημιουργούν μια χημική αντίδραση από την οποία προκύπτουν νιτρο λιπαρά οξέα Αυτά με τη σειρά τους, αντιδρούν με ένα ένζυμο και μειώνουν την υψηλή αρτηριακή πίεση, όπως έδειξαν πειράματα που έχουν γίνει σε ποντίκια. Το ίδιο υγιεινό αποτέλεσμα προκύπτει και όταν αντί για μαρούλι, συνδυάζετε τα καλά λιπαρά με σπανάκι, σέλινο, καρότα και παντζάρι. Τα συμπεράσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline.
http://medicalnews.gr