Αποτελεί επίσης πολύ καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της LDL-χοληστερόλης.
Τέλος, η σουλφοραφάνη, μια ουσία που απαντάται στο μπρόκολο
και σε μικρότερο βαθμό στο κουνουπίδι και στα λαχανάκια Βρυξελλών, ενεργοποιεί μια πρωτεΐνη που εμποδίζει το σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας, αποτρέποντας έτσι την απόφραξη των αρτηριών.
Προτιμείστε το σε όσο ο δυνατόν πιο ωμή μορφή ή λίγο βρασμένο, για να διατηρεί στο έπακρο τα θρεπτικά του συστατικά.
http://medicalnews.gr