Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Πώς μπορούμε να κοιμηθούμε καλύτερα;

Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος ύπνου για να ξυπνήσουμε ξεκούραστα;
Στα πλάγια: κατάλληλη στάση για όσες εγκυμονούν ή για όσους υποφέρουν από στομάχι. Τα υπέρ: εμποδίζει τους πόνους του λαιμού και της πλάτης, την αναστροφή του γαστρικού υγρού, το ροχαλητό. Ιδανική στάση για γυναίκες που εγκυμονούν. Τα κατά: οι ρυτίδες από το μαξιλάρι που πιέζει το πρόσωπο και το στήθος. Τι πρέπει να ξέρετε: σε γενικές γραμμές ο ύπνος σε πλάγια θέση ωφελεί την υγεία. Εμποδίζει το ροχαλητό και κρατά την σπονδυλική στήλη σε ευθεία θέση. Είναι επίσης ιδανικός για όσους πάσχουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση καθώς το γαστρικό υγρό
παραμένει στη θέση του. Χρήσιμο tip: αν είστε έγκυος, κοιμηθείτε στην αριστερή πλευρά, μια στάση ιδανική για τη ροή του αίματος. Μαξιλάρι: προτιμήστε ένα σχετικά λεπτό και σκληρό μαξιλάρι που θα «γεμίζει» το κενό πάνω από τον ώμο σας.
Ανάσκελα: αν έλειπε και το ροχαλητό Τα υπέρ: εμποδίζει τους πόνους της μέσης και του λαιμού, τις ρυτίδες και την αναστροφή του γαστρικού υγρού. Τα κατά: το ροχαλητό. Τι πρέπει να ξέρετε: ο ύπνος ανάσκελα, βοηθά την καλύτερη στήριξη του κεφαλιού, του λαιμού και της σπονδυλικής στήλης ενώ εμποδίζει την ανάστροφη πορεία του γαστρικού υγρού. Παράλληλα, εμποδίζει τις ρυτίδες καθώς το πρόσωπο δεν πιέζεται από το μαξιλάρι. Ενδεχομένως, το μόνο αρνητικό σε αυτή την στάση ύπνου είναι το έντονο ροχαλητό. Μαξιλάρι: αγοράστε ένα καλό και φουσκωτό μαξιλάρι. Όταν κοιμάστε ανάσκελα θα πρέπει να στηρίζεται σωστά το κεφάλι και ο λαιμός σας χωρίς να προσπαθείτε πολύ χρησιμοποιώντας λάθος μαξιλάρι.
Εμβρυακή στάση: ήρεμος ύπνος το βράδυ, «πιάσιμο» το πρωί. Τα υπέρ: καλός και ήρεμος ύπνος κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης. Εμποδίζει το ροχαλητό, τους πόνους στο λαιμό και την πλάτη. Τα κατά: αν κοιμάστε σε εμβρυακή στάση με τα γόνατά σας ψηλά να αγκαλιάζονται από τα χέρια σας και το σώμα σας κουλουριασμένο, ενδεχομένως τα πρωινά να ξυπνάτε πιασμένοι. Μαξιλάρι: το μαξιλάρι σας και εδώ θα πρέπει να είναι λεπτό και σχετικά σκληρό, όπως στην πλάγια στάση προκειμένου να προσφέρετε την κατάλληλη στήριξη στον αυχένα σας.
Μπρούμυτα: για υπναράδες. Τα υπέρ: λιγότερο ροχαλητό. Τα κατά: ρυτίδες από το μαξιλάρι, πόνοι στο λαιμό και στη μέση και ρυτίδες και πίεση στο στήθος. Τι πρέπει να ξέρετε: αν κοιμάστε μπρούμυτα, πιέζετε τις κλειδώσεις και τους μύες σας ενώ ενδεχομένως ξυπνάτε πιασμένοι. Φανταστείτε για περίπου μισή ή μία ώρα να είναι ο λαιμός σας στραμμένος σε μία κατεύθυνση, όπως γίνεται με τον ύπνο σε αυτή την στάση-σίγουρα κάποιο νεύρο σας θα «πιαστεί». Μαξιλάρι: ένα πολύ λεπτό ή ακόμη και κανένα μαξιλάρι!
 http://assosgreek.blogspot.gr

 http://kiou-kirbiologia.blogspot.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη