Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Η θαυματουργή μαστίχα!

Οι ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας και του μαστιχέλαιου για την υγεία, ήταν ήδη γνωστές από την αρχαιότητα και όχι άδικα. Μαστίχα ονομάζεται η αρωματική φυσική ρητίνη, που εξάγεται από το μαστιχόδεντρο ή σχίνο, το οποίο φύεται μόνο στο νησί της Χίου και σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου, καθότι όλες οι προσπάθειες, ανάπτυξης του φυτού σε άλλα μέρη της Ελλάδας αλλά και εκτός αυτής, απέτυχαν.
Από την περίοδο του 3ου αιώνα χρονολογείται η καλλιέργεια

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Οι ευεργετικές ιδιότητες του γιαουρτιού

Το γιαούρτι είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν που παράγεται ύστερα από ζύμωση του γάλακτος με ειδικά οξυγαλακτικά βακτήρια. Τα βακτήρια αυτά είναι ένας συνδυασμός γαλακτικού βακίλλου (Lactobacillus bulgaricus) και ενός γαλακτικού στρεπτοκόκκου (Streptococcus thermophilus),τα οποία δρώντας από κοινού προκαλούν την πήξη του γάλακτος και διαμορφώνουν τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά της γιαούρτης.

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Η Ιστορία των Περιπτέρων!

Τα περίπτερα στη χώρα μας είναι κομμάτι της κοινωνίας μας εδώ και πολλά χρόνια. Η μορφή τους όπως την ξέρουμε, είναι Ελληνική ιδιαιτερότητακαι πρωτοτυπία, η οποία όμως παρέχει ευκολία και πρακτικότητα στην καθημερινότητα, και τη δικιά μας και των τουριστών.
Πως όμως ξεκίνησαν και πότε ξεκίνησαν;
Στην αρχή λοιπόν, ήταν μικρά καπνοπωλεία, τα οποία εμφανίστηκαν αμέσως μετά την πρώτη ίδρυση του Ελληνικού

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

Το ιστορικό και αξέχαστο πολυκατάστημα Μινιόν!!!

Υπήρξε για δεκαετίες το «μεγαλύτερο μεγάλο κατάστημα» της πρωτεύουσας και ίσως ο πιο αγαπημένος προορισμός των Αθηναίων. Για το Μινιόν ο λόγος, του οποίου η ιστορία ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με το ελληνικό εμπόριο. Δυστυχώς, αν και αναμφισβήτητα υπήρξε εκ των κορυφαίων της αγοράς, δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και τελικά έβαλε λουκέτο το 1998. 
Το Μινιόν υπήρξε δημιούργημα ενός φτωχού χωριατόπαιδου, του Ιωάννη Γεωργακά, ο οποίος έμελλε να εξελιχθεί σε μια από τις πλέον εμβληματικές επιχειρηματικές φυσιογνωμίες της σύγχρονης Ελλάδας. Γεννημένος το 1913 σε χωριό της Ολυμπίας,

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Το Αγνό Κρασί Ασπίδα στις Ασθένειες!

ΙκαριωτηςTο "ΒΒC" και οι "New York Times" αναφέρονται με θαυμασμό στον Ικαριώτη που νίκησε τον καρκίνο πίνοντας αγνό κρασί χωρίς πρόσθετα θειώδη και άλλα χημικά!
“Η τροφή σου το φάρμακό σου”, έλεγε ο πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης. 
Όταν όμως η τροφή μας -στο βωμό της κερδοσκοπίας και της δήθεν ταχύτητας- έγινε... σκουπίδια, ο καρκίνος και άλλες ανίατες ασθένειες άρχισαν να θερίζουν. 
Η καθαρή γη έθρεψε επι χιλιετίες τον άνθρωπο και εκείνος της γύρισε την πλάτη κάνοντας μόδα το πλαστικό φαγητό, ωθούμενος απο μια αφέλεια που κλήθηκε να την πληρώσει ακριβά. 
 Ως μάνα όμως η γη δεν απαρνείται τα παιδιά της, και στην δύσκολη στιγμή ανοίγει την αγκαλιά της για να τα προφυλάξει.

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Πως ήταν η Αθήνα κάποτε! Παλιό φωτογραφικό υλικό της Αθήνας

Παλιές φωτογραφίες της Αθήνας!
Αυτές ειναι φωτογραφίες και σκίτσα της Αθήνας, όπως ήταν κάποτε. Είχαν ληφθεί από τον 19ο αιώνα και είναι είτε αληθινές φωτογραφίες ή σκίτσα που μετατράπηκαν σε φωτογραφίες αργότερα. 

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Παλιές Φωτογραφίες. Η Αθήνα μιας άλλης εποχής!

Perierga.gr - Η Αθήνα μιας άλλης εποχής
Η Αθήνα με τα περίπου πέντε εκατομμύρια κατοίκους και το ατελείωτο τσιμέντο που όλοι γνωρίζουμε δεν ήταν πάντα έτσι. 
Μερικές μόνο δεκαετίες νωρίτερα η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική. 
Ας δούμε μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες:

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

7 πράγματα που μπορεί να μην ξέρεις για το σκόρδο

Μπορεί η άσχημη αναπνοή να είναι το μειονέκτημα του σκόρδου, όμως τα οφέλη του είναι πολλά και σαφώς σημαντικότερα του μικρού αυτού μειονεκτήματος του. Παρά τη φήμη του, το σκόρδο είναι μια πραγματική υπερτροφή για την υγεία σου.
Είναι γνωστό ότι είναι ένα πολύ καλό ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος, ειδικότερα κατά τη διάρκεια της περιόδου ιώσεων και κρυωμάτων. Βοηθά επίσης την ελάττωση της αρτηριακής πίεσης, έχει αντιπηκτικές ιδιότητες και παρέχει στο σώμα την απαραίτητη δόση βιταμινών C και Β6.

Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Απλές φυσικές συμβουλές για τη ζαλάδα από την υπόταση

cdbc0c3c7550873d1a9c65555d4cd031.w600.h340.z1Με τον όρο υπόταση εννοούμε ουσιαστικά τη χαμηλή αρτηριακή πίεση του αίματος.
Τα συμπτώματα της αν και ποικίλουν σε ένταση από άνθρωπο σε άνθρωπο εντούτοις είναι σταθερά.
Έτσι μπορεί να εκδηλώνεται ζάλη, ταχυκαρδία, κρύα άκρα, εφίδρωση, θολή όραση ή και ακόμη και λιποθυμία. Βέβαια υπάρχουν και οργανισμοί που δεν επηρεάζονται από την χαμηλή πίεση

Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Τι είναι οι Ομάδες Αίματος;

Το αίμα χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα με την παρουσία ουσιών στην επιφάνεια της μεμβράνης που περιβάλλει τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Οι ουσίες αυτές από χημική άποψη είναι πρωτεΐνες και ονομάζονται αντιγόνα.
Ο κάθε οργανισμός ανάλογα με τα αντιγόνα των ερυθροκυττάρων του ανέχεται αίμα οποιασδήποτε κατηγορίας, αλλά καταστρέφει τα «ασύμβατα» κύτταρα, τα διαφορετικής δηλαδή ομάδας αίματος από τα δικά του, με

Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013

Γυναικεία Γονιμότητα !

Το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα
Το κύρια αναπαραγωγικά όργανα είναι η μήτρα, οι δύο σάλπιγγες και οι δύο ωοθήκες. Η μήτρα, που τις περισσότερες φορές έχει το σχήμα αχλαδιού (ανάποδα), αποτελείται από το κυρίως σώμα της μήτρας και από τον τράχηλο. Η κύρια λειτουργία του σώματος της μήτρας είναι ο σχηματισμός ενδομητρίου, όπου εμφυτεύεται και αναπτύσσεται το έμβρυο. Ο τράχηλος αποτελεί το κατώτερο 1/3 της μήτρας. Εσωτερικά του τραχήλου σχηματίζεται ένα κανάλι που ενώνει την κοιλότητα της μήτρας με τον κόλπο. Μέσα από το κανάλι αυτό, αφενός το αίμα της περιόδου βρίσκει δίοδο προς τα έξω, αφετέρου, περνούν τα

Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013

Τα μυστικά του ύψους

9 ειδικοί μας αποκαλύπτουν πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές για… έξτρα πόντους.
Οι επιστήμονες νιώθουν σήμερα πραγματικά υπερήφανοι για το γεγονός ότι υπάρχουν πλέον σαφείς απαντήσεις για τους παράγοντες που επηρεάζουν τη σωματική ανάπτυξη των παιδιών. Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι πρωτεύοντα ρόλο όσον αφορά το ύψος παίζουν η κληρονομικότητα και η διατροφή. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Οι παράγοντες που μπορεί να βοηθήσουν ένα παιδί να φτάσει ή και να ξεπεράσει το μέγιστο προβλεπόμενο ύψος είναι πολύ περισσότεροι.
Ο θηλασμός
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι πρωτεΐνες του μητρικού γάλακτος ευνοούν την ανάπτυξη του βρέφους σε μεγαλύτερο βαθμό από εκείνες του τροποποιημένου. Επίσης: Τα συστατικά του μητρικού γάλακτος –λευκώματα,

Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Τι συμβαίνει στο σώμα μας καθώς μεγαλώνουμε;

Εντάξει, το ξέρουμε: είναι αδύνατον να σταματήσουμε τον χρόνο. Μπορούμε όμως να τον επιβραδύνουμε – με «όπλα» έναν υγιεινό τρόπο ζωής, δίχως τσιγάρο, καθιστική ζωή και junk food, και την αποφυγή κατά το δυνατόν του στρες.
Τι συμβαίνει, όμως, στο σώμα μας, καθώς γερνάμε; Ειδικοί από την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD), την Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπεδικών

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

Τροφές σύμμαχοι κατά της οσφυαλγίας

Η οσφυαλγία δηλαδή ο πόνος στη μέση είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα υγείας στο γενικό πληθυσμό, αφού είναι η δεύτερη σε συχνότητα παθολογική κατάσταση μετά το κοινό κρυολόγημα. Ο αριθμός των ανθρώπων που παρουσιάζουν πόνους στη μέση παρουσιάζει μια ιδιαίτερα ανησυχητική αύξηση. Εκτιμάται ότι έως 80% των ανθρώπων θα βιώσουν τουλάχιστον ένα επεισόδιο οσφυαλγίας σε κάποια φάση της ζωής τους.
Τα αιτία που προκαλούν οσφυαλγία είναι ποικίλα αλλά δεν αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού του συγκεκριμένου άρθρου. Η αντιμετώπιση της

Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

Τι διαφορές έχει ο Νότιος από το Βόρειο Πόλο;

Λίγα είναι τα κοινά στοιχεία των πλέον αφιλόξενων περιοχών του πλανήτη. Δύο από τις πλέον αφιλόξενες περιοχές του πλανήτη μας, που ταυτόχρονα υπό μία έννοια μπορούν να χαρακτηριστούν και άκρα του, είναι ο Νότιος και ο Βόρειος Πόλος.
Παρά τις ομοιότητες που οι περισσότεροι γνωρίζουν με προεξέχουσα αυτή της ύπαρξης των πάγων και του πολικού ψύχους, υπάρχουν ορισμένες βασικές

Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013

Τα μελομακάρονα κάνουν… σκόνη τους κουραμπιέδες!

Μελομακάρονα ή κουραμπιέδες; Και τα δύο έχουν περίπου την ίδια θερμιδική αξία, δηλαδή περίπου 150 θερμίδες.
Τα μελομακάρονα πλεονεκτούν θρεπτικά καθώς φτιάχνονται από καρύδια, μέλι και ελαιόλαδο, ενώ οι κουραμπιέδες κυρίως από ζάχαρη και βούτυρο, που είναι πλούσιο σε κορεσμένα.

Πρέπει να νιώθουμε ενοχές όταν τα τρώμε; Σύμφωνα με τον κ. Παπαλαζάρου, το γλυκό δεν απαγορεύεται από κανέναν διαιτολόγιο.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.