ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
http://agioritikovima.gr/
http://armenisths.blogspot.gr
2 ποτήρια σπορέλαιο
1 ποτήρι μπύρα
1 μπέικιν πάουντερ
ΓΕΜΙΣΗ
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Ψιλοκομμένα καρύδια
ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ½ νερό
1 βανίλια
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ½ νερό
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο με τη μπύρα το μπέικιν πάουντερ τη βανίλια και προσθέτουμε όσο αλεύρι πάρει ώστε η ζύμη μας να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.
Για τη γέμιση:
Αναμιγνύουμε τη μαρμελάδα με τα καρύδια.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, κάνουμε στη μέση λακουβίτσα και βάζουμε μία κουταλιά από τη γέμιση. Κλείνουμε το μπαλάκι και το πατάμε λίγο σαν να πλάθουμε κεφτεδάκια.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C μέχρι να ροδίσουν.
Για το σιρόπιασμα:
Βάζουμε όλα τα κομμάτια σε ένα μεγάλο ταψί και ρίχνουμε το σιρόπι. Μετά από 3-4 λεπτά αναποδογυριζούμε τα κομμάτια ώστε να σιροπιαστούν και από την πάνω πλευρά.
Για τη ζύμη:
Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο με τη μπύρα το μπέικιν πάουντερ τη βανίλια και προσθέτουμε όσο αλεύρι πάρει ώστε η ζύμη μας να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.
Για τη γέμιση:
Αναμιγνύουμε τη μαρμελάδα με τα καρύδια.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, κάνουμε στη μέση λακουβίτσα και βάζουμε μία κουταλιά από τη γέμιση. Κλείνουμε το μπαλάκι και το πατάμε λίγο σαν να πλάθουμε κεφτεδάκια.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C μέχρι να ροδίσουν.
Για το σιρόπιασμα:
Βάζουμε όλα τα κομμάτια σε ένα μεγάλο ταψί και ρίχνουμε το σιρόπι. Μετά από 3-4 λεπτά αναποδογυριζούμε τα κομμάτια ώστε να σιροπιαστούν και από την πάνω πλευρά.
Τα πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο ή καρύδια ψιλοκομμένα.
Για το agioritikovima.gr , Δέσποινα Διαμαντοπούλου
http://agioritikovima.gr/
http://armenisths.blogspot.gr