Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Φτιάχνω Πασχαλινά τραγανά κουλούρια!

Κατά την περίοδο της Μεγάλης Εδβομάδος, οι γειτονιές και τα σοκάκια της επαρχίας μοσχοβολούν από τις προετοιμασίες των πασχαλικών γλυκισμάτων, όπως: Κουλουράκια, Μελιτίνα, Κολοκυθερή και άλλα πολλά τοπικά γλυκίσματα, αλλά υπάρχει και κάτι άλλο το οποίο μπορεί να μη μυρίζει, αλλά έχει όμορφη και ωραία εικόνα κατά την περίοδο αυτή. Είναι το κόκκινο πασχαλινό αυγό που στολίζει το πασχαλινό τραπέζι,
με τα ανάλογα λουλούδια της εποχής!
Όμως στη συνέχεια θα αναφερθούμε για ένα ωραίο γυαλιστερό και αφράτο κουλούρι, το οποίο μπορείτε να δείτε πιο κάτω!

Υλικά: 300 γραμ. ζάχαρη. 
300 γραμ. φυτίνη
120 γραμ. χυμό πορτοκαλιού
2 πορτοκάλια - ξύσμα
50 ml κονιάκ
500 γραμ. γάλα
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά
2 βανίλιες
1/2 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν  
1 κιλό αλεύρι
1 αυγό για άλειμμα  
Εκτέλεση: Χτυπάμε την ζάχαρη με τη φυτίνη, έτσι ώστε να αφρατέψουν.
Σ΄ ένα άλλο μπολ, βάζουμε: Γάλα, χυμό, κονιάκ, ξύσμα, αυγά, βανίλιες, σόδα, μπέικιν και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μίγμα με τη φυτίνη, μαζί με τομισό αλεύρι και τα χτυπάμε.
Μπορεί το υλικό να μείνει και στο ψυγείο για 6 με 24 ώρες.
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε αποσπασματικές εικόνες από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.


Πηγή: Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη




Πηγή: Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη


Κλικ εδώ! Φτιάχνω Μελιτίνια Σαντορίνης! 






Κλικ στις πιο κάτω ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη