Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Γιατί ο ουρανός είναι γαλάζιος;

Ένα από τα πιο συνηθισμένα και παγκοσμίως γνωστό από τα αξιοθέατα της ζωής μας είναι ο γαλάζιος ουρανός την ημέρα ( όταν φυσικά λείπουν τα μαύρα συννεφάκια!), αυτό όμως που δεν είναι ακόμη ευρέως γνωστό είναι τί είναι αυτό που του δίνει αυτό το χρώμα την ημέρα!
Θυμάμαι όταν ήμουν μικρότερος, η λύση στο πρόβλημα αυτό ήταν ότι το χρώμα ο ουρανός το δανείζεται από την απέραντη γαλάζια θάλασσα. Δεν ήξερα τότε βέβαια ότι ο δανεισμός

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Στέβια! Αντί για ζάχαρη;

Στέβια! Αντί για ζάχαρη;  Γιατί γίνεται τόσος ντόρος για τη συγκεκριμένη γλυκαντική ουσία; Αληθεύει ότι υποκαθιστά τέλεια τη ζάχαρη, χωρίς να μας δίνει ούτε μια θερμίδα; Τι λένε οι σχετικές έρευνες και τι επισημαίνουν οι αρμόδιοι φορείς για την ασφάλειά της; H στέβια είναι ένας μικροσκοπικός θάμνος, γνωστός με την ονομασία «Stevia Rebaudiana Bertoni». Έλκει την καταγωγή του από τη Λατινική Αμερική και καλλιεργείται σε πολλές περιοχές του κόσμου, κυρίως στην Κίνα. Πειραματικές καλλιέργειες στέβιας υπάρχουν

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Τι είναι ο Σεισμός!

Περί Σεισμών
Ίσως το γεωλογικό-φυσικό φαινόμενο πού προκαλεί τον περισσότερο τρόμο στους ανθρώπους, αλλά και στα ζώα, είναι ο σεισμός. Και δικαίως. Διότι και αρκετά συχνά συμβαίνει, ιδίως στις σεισμογενείς περιοχές, αλλά και διότι οι καταστρεπτικές του συνέπειες είναι φοβερές, όταν βεβαίως είναι ισχυρός. Περίπου ένα εκατομμύριο σεισμοί, οι περισσότεροι, από τους οποίους είναι ασθενείς και δεν γίνονται αντιληπτοί, εκδηλώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο κάθε χρόνο. Αλλά ας δούμε αναλυτικότερα το φαινόμενο αυτό, τι είναι, πως εκδηλώνεται, πώς μελετάται και πώς αντιμετωπίζεται. Όπως και η λέξη δηλώνει, σεισμός είναι ένα φαινόμενο κατά το οποίο η γή σείεται από την ενέργεια πού

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Στέβια: Το φυτό της χιλιετίας!! Αντικαθιστά τη ζάχαρη με σχεδόν 0 θερμίδες!

Η Στέβια (Steviarebaudiana) είναι ένα μικρό βότανο που ανακαλύφθηκε το 1887 στα υψίπεδα της Παραγουάης. Για χρόνια καλλιεργούνταν και χρησιμοποιούνταν από τις τοπικές φυλές των Ινδιάνων, ως γλυκαντικό και θεραπευτικό φυτό. Αποτελεί μια καινοτόμο και εναλλακτική καλλιέργεια – τρόφιμο που υποκαθιστά πλήρως τη ζάχαρη αφού είναι πιο γλυκιά και χωρίς καθόλου θερμίδες. Σε ορισμένες χώρες (όπως ΗΠΑ κ.α.) επιτρέπεται μόνο ως διαιτητικό συμπλήρωμα , ενώ σε άλλες (Ιαπωνία από το 1971, Βραζιλία κ.α.) ως υποκατάστατο ζάχαρης ή ως συμπλήρωμα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για

Ποιο είναι το καλύτερο λάδι!

elaiolado sporelaioΕλαιόλαδο - Σπορέλαια. Ποιο είναι το καλύτερο; 
Μα…φυσικά το ελαιόλαδο θα απαντήσετε οι περισσότεροι και δεν θα έχετε άδικο! Η θρεπτική αξία του ‘υγρού χρυσού΄ όπως ονομάζουν το ελαιόλαδο από την αρχαιότητα, υπερτερεί σε όλα τα υπόλοιπα φυτικά έλαια. Οι σύγχρονες επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι το ελαιόλαδο προάγει την υγεία και θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας.

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Φτιάξτε το δικό σας Μούσλι για πρωινό!

Το μούσλι είναι μια πολύ καλή επιλογή για ένα πλήρες και χορταστικό πρωινό, αλλά και για κάθε άλλο γεύμα της ημέρας. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μούσλι, χρησιμοποιώντας τα συστατικά που σας αρέσουν και ταυτόχρονα να γλιτώσετε την επιπλέον επεξεργασία, τα συντηρητικά και τη μεγάλη ποσότητα ζάχαρης που θα βρείτε στο συσκευασμένο έτοιμο μούσλι ή τα δημητριακά πρωινού. 
Πάρτε, λοιπόν, ένα βαθύ μπολ και ξεκινήστε να ρίχνετε τα συστατικά του δικού

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Γιατί το λέμε έτσι;

ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΤΟΣ: Λέγεται αποκλειστικά για τον πρώτο μήνα συζυγικής διαβίωσης , όταν δηλαδή, ακόμα και στα πιο αταίριαστα ζευγάρια αυτόν τον μήνα είναι όλα « μέλι γάλα». Οι Τεύτονες, ο αρχαιότερος λαός της Γερμανίας, όταν παντρεύονταν, συνήθιζαν να πίνουν υδρόμελο ( μέλι αραιωμένο με νερό), επί ένα μήνα ακριβώς. Από αυτό εκαθιερώθει και ο λεγόμενος « μήνας του μέλιτος».
ΦΤΥΣΕ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΣΟΥ: Οι αρχαίοι Έλληνες, και κυρίως οι Μακεδόνες πολεμιστές, πριν από κάθε μάχη, έφτυναν τρεις

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Δηλητηριώδη φυτά, θεραπείες και αντίδοτα

Ακόνιτο
Το ακόνιτο αμέσως άμα ποθεί γλυκαίνει τη γλώσσα με μια στυφάδα και μετά τη γλυκύτητα προκαλεί σκοτοδίνη και μάλιστα με το σήκωμα και επιφέρει υγρότητα των ματιών και βάρος στο θώρακα και στο υποχόνδριο μαζί με πρόκληση πολλών αερίων.
Πρέπει να αποβάλουμε το δηλητήριο με εμετούς ή με κλύσμα να εκκενώσουμε την κοιλιά.
Θα χρησιμοποιήσουμε προηγμένως την πόση ρίγανης, ή απήγανου, ή πράσου,

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Γιατί η θάλασσα είναι αλμυρή;

Ενώ ο πλανήτης μας υπάρχει εδώ και 4.500.000.000 χρόνια, οι ωκεανοί εμφανίστηκαν πολύ αργότερα. Στην αρχή της δημιουργίας, στην Γη επικρατούσαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες και το νερό υπήρχε μόνο με την μορφή υδρατμών. Σε όλη αυτήν την περίοδο, οι υδρατμοί που δημιουργούνταν από το ηφαιστειώδες έδαφός της συγκεντρώθηκαν στον ουρανό σχηματίζοντας πυκνή ατμόσφαιρα ακτίνας πολλών χιλιομέτρων.
Όμως, εδώ και 3.500.000.000 χρόνια, η θερμοκρασία στην επιφάνεια της Γης μειώθηκε τόσο πολύ, που οι υδρατμοί

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Γιατί μυρίζει το χώμα όταν βρέχει...!

Οι περισσότεροι άνθρωποι παρατηρούν μία ιδιαίτερη μυρωδιά στην ατμόσφαιρα μετά τη βροχή, η οποία προκαλείται από διάφορους παράγοντες.
Μία από τις πιο ευχάριστες αυτού του είδους μυρωδιές είναι αυτή στα δάση, η οποία προκαλείται από τα βακτήρια. Οι ακτινομύκητες, ένα είδος νηματοειδούς βακτηρίου, αναπτύσσονται στο έδαφος όταν αυτό είναι υγρό και ζεστό. Μόλις το έδαφος στεγνώσει, το βακτήριο παράγει σπόρια. Το νερό και η δύναμη της βροχής σκορπίζουν τα μικροσκοπικά

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Έδαφος. H βάση της ζωής στη Γη!

Περπατάμε πάνω του, δεν αφήνουμε πλέον τα παιδιά μας να κυλιστούν και να παίξουν σε αυτό, τα καθαρίζουμε από τα χέρια ή τα ρούχα μας και το θεωρούμε βρωμιά, το ποτίζουμε για να αναπτυχθούν τα φυτά και τα κηπευτικά μας. Ο λόγος .... για το χώμα, το έδαφος.
Έχουμε άραγε ποτέ αναλογιστεί την χρησιμότητά του;;; Το χώμα είναι η βάση της ζωής στη Γη, επειδή έχει τα περισσότερα από τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα φυτά για να

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Νερό με λεμόνι: Απόλυτος σύμμαχος για την υγεία

Γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά από τις συστάσεις των ειδικών ότι είναι πολύ ωφέλιμο να πίνουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό κάθε ημέρα, διαπιστώνοντας τον σημαντικό ρόλο που παίζει το νερό για τον οργανισμό μας.
Ακόμη πιο ωφέλιμο, όμως, είναι να προσθέσουμε ακόμη ένα ευεργετικό στοιχείο στο νερό που πίνουμε : και αυτό είναι το λεμόνι, που συγκεντρώνει από μόνο του εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες.

Γιατί τα φυτά χρειάζονται νερό - πότισμα;

φυτά και νερόΤα φυτά χρειάζονται νερό - πότισμα για διάφορους λόγους. Χωρίς νερό, φυσικά δεν μπορούν να επιζήσουν.
Τώρα, τα φυτά απορροφάνε νερό και φυσικά χρειάζονται πότισμα ώστε να τα βοηθήσουμε να απορροφήσουνε όσο νερό χρειάζεται, για τους εξής λόγους:
1) Απορροφούν νερό από το έδαφος, ώστε να εισάγουν μαζί με το νερό, μέσα τους, και διάφορα άλλα θρεπτικά συστατικά.
2) Κατά την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών με το νερό, τα συστατικά αυτά διασπώνται σε μορφή που χρειάζεται, ώστε να "καταναλωθούν" από τα φυτά.

Ποδηλατάδα στην Σαντορίνη, Απο τον Πύργο στον Φάρο Ακρωτηρίου!

Ο Αθλητικός ποδηλατικός όμιλος Σαντορίνης (Α.Π.Ο.Σ) , καλεί όλα τα μέλη του και τους ποδηλάτες της Σαντορίνης την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 και ώρα 12,00μμ μπροστά από την αυλή του οινοποιείου Santo Wines στον Πύργο, για μια ακόμη ποδηλατάδα από τον Πύργο  στον Φάρο του Ακρωτηρίου. Μην ξεχνάμε το κράνος και το παγούρι με το νερό, και φυσικά την φωτογραφική σας μηχανή!
Θα ξεκινήσουμε από το οινοποιείο  και αφού

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ο «θερμοστάτης» που κάνει τα φυτά να ανθίζουν

Ειδικοί εντοπίζουν ένα γονίδιο που ενεργοποιεί τη διαδικασία της ανθοφορίας μόλις ανέβει η θερμοκρασία
Λονδίνο 
Είναι άνοιξη και τα λουλούδια ανθίζουν. Οπως όμως θα ξέρετε αν ασχολείστε έστω και ελάχιστα με την κηπουρική, αυτό δεν ισχύει πάντα. Πολλά φυτά, σαν να ακολουθούν κάποιο άλλο «ρολόι», εμφανίζουν τα μπουμπούκια τους αμέσως με τις πρώτες ζέστες, άσχετα με την εποχή. Τώρα οι επιστήμονες

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Το παντζάρι και οι ευεργετικές του ιδιότητες

Επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με τα παντζάρια, έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωσή τους είναι ευεργετική για τον οργανισμό μας. 
Τα παντζάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, βιταμίνη C και φυτοθρεπτικά συστατικά όπως η βετανίνη και η βουλγαξανθίνη – το αντιοξειδωτικό που δίνει στα παντζάρια το

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Στο εναλλακτικό μικροσκόπιο η μαστίχα

Με ονοµασία προέλευσης
Οι θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας είναι γνωστές από την αρχαιότητα και πολλοί πολιτισμοί, πέρα από τον ελληνικό, τη χρησιμοποιούσαν σε φαρμακευτικά σκευάσματα. Το μαστιχόδενδρο ανήκει στην οικογένεια Pistacia lentiscus L. και φύεται κυρίως στις ακτές της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου. Ωστόσο, από την οικογένεια αυτή μόνο η ποικιλία Pistacia lentiscus

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Στο μικροσκόπιο το σκόρδο

Ένα άρθρο της Βασιλικής Πυρογιάννη, κλινική διαιτολόγος - διατροφολόγος.
Το σκόρδο περιέχει ισχυρές θειούχες ενώσεις, με γνωστότερη και πιο δραστική την αλισίνη, στην οποία οφείλει και τη χαρακτηριστική μυρωδιά του. Η αλισίνη αποτελεί το φυσικό «προστάτη» του σκόρδου κατά των επιθέσεων από έντομα και μικροοργανισμούς. Επιπλέον, το σκόρδο είναι πλουσιότατο σε μαγγάνιο,

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Στο μικροσκόπιο το κρεμμύδι

Στην αρχαιότητα, το χρησιμοποιούσαν ευρέως τόσο για τη νοστιμιά του όσο και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Στις μέρες μας, μπορεί να αποτελεί ένα κοινό υλικό μαγειρικής, αλλά οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η διατροφική του αξία.
Τα τελευταία χρόνια, επιστημονικές μελέτες καταδεικνύουν ότι η κατανάλωσή

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Πώς λειτουργούν οι βεντούζες ενός χταποδιού;

Τα χταπόδια χρησιμοποιούν τις βεντούζες και για άλλο λόγο εκτός από το κράτημα;
Οι βραχίονες του χταποδιού είναι σε όλο το μήκος τους εξοπλισμένοι με μία ή δύο σειρές ισχυρών βεντουζών. Το χταπόδι τις χρησιμοποιεί, μεταξύ άλλων, για να συλλαμβάνει και να κρατά γερά τη λεία του, για να κάνει σινιάλα σε άλλα

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την απώλεια ύψους στους ηλικιωμένους

Ερευνητές χρησιμοποίησαν στοιχεία από διαχρονική έρευνα σε 17.708 άτομα 
Ερευνητές προσπάθησαν να εντοπίσουν ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την απώλεια του ύψους μας όσο τα χρόνια περνάνε και να εξετάσουν αν αυτή η διαδικασία μπορεί να ελεγχθεί με κάποιο τρόπο.
Στα παιδιά λέμε ότι πρέπει να πίνουν το γάλα τους και να τρώνε λαχανικά για να ψηλώσουν αντίστοιχες οδηγίες όμως θα

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Μυρμηκίες στα Παιδιά

μυρμηκιες στα παιδιαΟι μυρμηκίες προκαλούνται από τον ιό των θηλωμάτων του ανθρώπου (HPV).
Ο ιός αυτός προκαλεί τον ταχύ πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται καλοήθη εξογκώματα που είναι περισσότερο ενοχλητικά παρά επικίνδυνα, αλλά τα οποία είναι ιδιαίτερα μεταδοτικά.
Υπάρχουν πάνω από 70 διαφορετικοί υποτύποι του ιού HPV που προκαλούν τις μυρμηκίες.
Οι διαφορετικοί τύποι του ιού προκαλούν συνήθως μυρμηγκιές σε διάφορα σημεία του σώματος.

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Το Ψάρεμα και τα Μυστικά του .... Επιλέγοντας αγκίστρια

Η σωστή επιλογή ενός αγκιστριού βασίζεται ουσιαστικά σε ένα και μοναδικό κριτήριο, την επιλογή του κατάλληλου είδους και μεγέθους για το είδος του ψαρέματος που σκοπεύουμε να κάνουμε και αυτό αφορά και το είδος των ψαριών που ευελπιστούμε να πιάσουμε.
Η πρώτη επαφή ενός νέου ερασιτέχνη ψαρά με κάποια αγκίστρια είναι στα καταστήματα ειδών αλιείας. Η κλασσική δήλωση ότι «θα ήθελα και κάποια αγκίστρια» είναι συνήθως η

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Φτιάχνω κεραλοιφή - Η μαγική συνταγή των γιαγιάδων μας!

Το μελισσοκέρι είναι χρήσιμο σε άπειρες εφαρμογές, όμως από μόνο του δε διαθέτει ενυδατικές ιδιότητες. Δρα σαν αδιαβροχοποιητής (όπως η βαζελίνη) και προστατεύει από τις εξωτερικές απώλειες και την εξάτμιση της υγρασίας του δέρματος.
Όταν όμως συνδυαστεί με ελαιόλαδο, δημιουργείται η φημισμένη κηραλοιφή, η οποία είναι ότι πιο αγνό και ωφέλιμο μπορείτε να προσφέρετε στο δέρμα σας.

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ψάρεμα. Μικρά Μυστικά που κάνουν την Διαφορά!

1.jpgΤο ψάρεμα έχει πολλά μικρά μυστικά, που μπορούν να μας φανούν χρήσιμα και να βελτιώσουν τα αποτελέσματα των ψαρεμάτων μας, αλλά και να μας λύσουν τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις.
Αυτά τα μικρά και χρήσιμα, είναι γνώσεις και εμπειρίες που μεταφέρονται από στόμα σε στόμα και από γενιά σε γενιά, η ακομα μπορεί να αποτελούν νέες ιδέες και παρατηρήσεις των σημερινών ψαράδων. Παρακάτω θα διαβάσουμε και θα θυμηθούμε όσα από αυτά μπόρεσα να ανασύρω από την μνήμη μου και ελπίζω ότι αρκετά θα φανούν και σε εσάς χρήσιμα.

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Κότες και κοτόπουλα!

Η κοτα ειναι ενα εξημερομενο πτηνο. Ένα από τα πιο κοινά και διαδεδομένα ζωα αφού υπολογίζεται ότι το 2003 υπήρχαν γύρω στα 24 δισεκατομμύρια εκπρόσωποι του είδους. 
Δηλαδή υπάρχουν περισσότερες κότες στον κόσμο από οποιοδήποτε άλλο πουλί, ή και από τους ανθρώπους.
Ο άνθρωπος εκτρέφει τις κότες κυρίως ως πηγή τροφίμων, για το κρεας τους και τα αυγα τους.
Οι κοτες ειναι παμφαγα πουλια και οταν ζουν σε
ελευθερο περιβαλον τρωνε απο φυλα χορτου μεχρι σπορους εντομα

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Καλλιεργώ Κολοκυθάκια!

ΚολοκυθάκιαΟι κολοκυθιές είναι ένα από τα πιο εύκολα στην καλλιέργεια φυτά. Τα κολοκυθάκια έρχονται σε ποικιλία μεγεθών, χρωμάτων και σχημάτων. Κατά κανόνα κάθε κολοκυθιά παράγει μεγάλο αριθμό από κολοκυθάκια.
Τα κολοκυθάκια, πρέπει να μαζεύονται όταν είναι μικρά. Σε αυτή τη φάση είναι πιο νόστιμα. Μαζεύοντας τα κολοκυθάκια όσο είναι μικρά, οδηγούμε την κολοκυθιά να παράγει ακόμη περισσότερα κολοκύθια.
Επίσης σε πολλές περιοχές, χρησιμοποιούν και μαγειρεύουν τα άνθη της κολοκυθιάς. Εννοείται ότι αν συλλέγετε τα άνθη, τότε η παραγωγή σε

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Οι τροφές που μειώνουν τη χοληστερίνη

Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με τακτική άσκηση συντελούν στην καλή διατήρηση της καρδιάς, και της υγείας μας γενικότερα. 
 Το άγχος, η κληρονομικότητα, η κακή διατροφή, το κάπνισμα, η παχυσαρκία οδηγούν στην αύξηση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων και αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Ας γνωρίσουμε τους «σύμμαχους» της καρδιάς μας, που ταυτόχρονα αποτελούν και ιδανικές

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ορθοπεδικό εμφύτευμα από κοράλλι χαρίζει νέα γόνατα

Τα κοράλλια μπορούν να προσφέρουν θεραπεία ενάντια στη φθορά του χόνδρου των αρθρώσεωνΤα κοράλλια μπορούν να προσφέρουν θεραπεία ενάντια στη φθορά του χόνδρου των αρθρώσεων
Λονδίνο 
Ένα μικροσκοπικό… κοραλλένιο εμφύτευμα μπορεί να διορθώσει τα προβλήματα στις αρθρώσεις των γονάτων τα οποία προκαλούνται από την οστεοαρθρίτιδα. Το εμφύτευμα βοηθά στην ανάπτυξη νέου χόνδρου από βλαστικά κύτταρα –πρόκειται για τα πολυδύναμα ανώριμα κύτταρα του οργανισμού

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Θαυματουργό ποτό σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα!

Αυτό το ποτό ΘΑΥΜΑ κυκλοφορεί εδώ και πολύ καιρό.
Υπάρχει μια προσωπικότητα, ο κ. Seto, που ορκίζεται γι αυτό. Θέλει να το δημοσιοποιήσει για να επιστήσει την προσοχή των ανθρώπων που έχουν καρκίνο. Αυτό είναι ένα ποτό που μπορεί να σας προστατεύσει απο τα μολυσμένα κύτταρα που σχηματίζονται στο σώμα σας, ή να περιορίσει την ανάπτυξη τους! 
Ο κ. Seto είχε καρκίνο του πνεύμονα.  Του σύστησε να πίνει

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Η Συντήρηση των Τροφίμων

Όταν ένα τρόφιμο αλλοιώνεται, συμβαίνουν σε αυτό πολλές αλλαγές: από ακίνδυνες αλλαγές στη γεύση, το χρώμα, την υφή, την οσμή, μέχρι επικίνδυνες για την υγεία του ανθρώπου, αν σημειωθεί και ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών. Έτσι, η ανάγκη της εξασφάλισης και διατήρησης των τροφίμων για μεγάλο χρονικό διάστημα προκύπτει εδώ και αιώνες, με αποτέλεσμα να έχουν εφευρεθεί πολλοί τρόποι συντήρησης των τροφίμων. 

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Το τσάι «προστάτης» ενάντια στον καρκίνο του προστάτη

Το τσάι «προστάτης» ενάντια στον καρκίνο του προστάτηΤο τσάι «προστάτης» ενάντια στον καρκίνο του προστάτη Η αυξημένη κατανάλωσή του μειώνει κατά 37% τον κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου Ισχυρή αντικαρκινική δράση φαίνεται ότι έχει η κατανάλωση τσαγιού Μάαστριχτ  Ερευνητές στην Ολλανδία πραγματοποίησαν έρευνα τα ευρήματα της οποίας δείχνουν ότι το τσάι αποτελεί «ασπίδα» ενάντια στον καρκίνο του προστάτη. Σύμφωνα με την έρευνα, η κατανάλωση τσαγιού σε ημερήσια βάση (όχι λιγότερο από δύο κούπες)  μειώνει τον