Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Κυπριακές παραδοσιακές σεφταλιές!

Κυπριακές παραδοσιακές σεφταλιέςΡολάκια με κιμά.
Τι χρειαζόμαστε:
  • 1/2 κιλο κιμά χοιρινό
  • 1/2 δέσμη μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κανέλα (προεραιτικά)
  • 1 πακέτο πάννα (μπολια)

Πως το κάνουμε:

  1. Πλένουμε καλά την πάννα και την ανοίγουμε λίγη λίγη.
  2. Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά μαζί.
  3. Πλάθουμε μακρόστενα ρολάκια με τη ζύμη και τα τοποθετούμε ένα ένα στην πάννα (μπολια).
  4. Τα τυλίγουμε με τον ίδιο τρόπο που τυλίγουμε τα κουπέπια (ντολμαδάκια).
  5. Ψήνονται πάντα στη σχάρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η πάνα είναι ο ασπρος λιπώδες ιστός του γουρουνιού θα τον βρείτε συνήθως κατεψυγμένο. Στην Ελλάδα το ξέρουμε σαν "μπόλια".
 http://www.sintagespareas.gr