Η ιδεα τις αποξήρανσης ειναι πολύ παλια. Ο ηλιος μας
βοηθαει να διωξουμε ολα τα υγρα απο τα τρόφιμα που θελουμε να
συντηρήσουμε να κρατησουμε μονο την σαρκα τους αποθηκευμενη να την
χρησιμοποιήσουμε οποτε μας αρεσει.
Υπαρχουν πολλοί τροποι αποξήρανσης. Εγω εψαχνα τροπο να
αποξηράνω τα τροφημα μου χωρις την χρηση ηλεκτρικου ρευματος και ετσι
κατέληξα στον ηλιακο αποξυραντη. Βρηκα ενα σωρο κατασκευες που ομως
χρειάζονταν χρηματα οχι πολλα αλλα τοσα που καποιος μπορει να μην τα εχει
σε μερες που και τα 10 ευρω ειναι λεφτά επρεπε να βρω την πιο φθηνή
λυση για να κανω την δουλια μου.
ετσι κατεληξα στο πιο φθηνό υλικό... το φελιζολ.
Εκοψα τις 4 πλευρες του κουτιου που χρειαζομουν στα μετρα
που ηθελα και τα σύνδεσα μετα εκανα το κοψιμο για το σκεπασμα κυρτο και
εβαλα και πατο.
το βαθος του ειναι 30 εκατοστα μεχρι την σχαρα που βλεπετε και ντυμένο με μαυρο πλαστικό για να τραβάει τον ηλιο
Το σκεπασμα ειναι ενα κομμάτι τζαμι που ειχα αλλα μπορείτε να βαλετε η πλεξιγκλάς η και ναιλον θερμοκηπίου
Η θερμοκρασια που αναπτύσσει το δικο μου ειναι πανω απο 40 βαθμους το μεσημέρι και η δουλειά του ειναι πολυ καλη