Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ντοματάκι Σαντορίνης.... Ελληνικό προϊόν και στη Νέα Υόρκη!!!

Nέα Υόρκη. Εγκαίνια του πολυτελούς ξενοδοχείου Americano. Στον πάγκο του μπάρμπεκιου κονσέρβες ντοματάκι Santo.
 «Το 1952, που άνοιξε το εργοστάσιο της Ενωσης», εξηγεί ο γενικός διευθυντής Ματθαίος Δημόπουλος, «καλλιεργούνταν 30.000 στρέμματα και το ντοματάκι πήγαινε από τη Σαουδική Αραβία μέχρι τις Η.Π.Α.
Από το 1920 το κράτος είχε καθιερώσει υψηλότερη τιμή για
τον ντοματοπολτό Θήρας από του Αργους λόγω των χαρακτηριστικών του.

Παραγωγή. Μεγάλο μέρος της καταναλώνεται στην Ελλάδα, αλλά εξάγεται και σε Η.Π.Α. Καναδά, Γερμανία, Σουηδία. Η κονσέρβα κυκλοφόρησε έναν χρόνο αργότερα, ξεπερνώντας σε επιτυχία κάθε προσδοκία. 

Τη δεκαετία του '80, όμως, η παραγωγή εγκαταλείφθηκε. 
Σήμερα, όλο και περισσότεροι επιστρέφουν, αυξάνοντας την καλλιέργεια σε 414 στρέμματα.

Παραγωγή. Μεγάλο μέρος της καταναλώνεται στην Ελλάδα, αλλά εξάγεται και σε Η.Π.Α. Καναδά, Γερμανία, Σουηδία.
 http://www.ethnos.gr