Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Φτιάξε σνίτσελ Κοτόπουλο. Εύκολο, γρήγορο και... αντρικό

Φτιάξε σνίτσελ κότοπουλο Δεν θα σου πάρει πάνω από μισή ώρα. Με αυτή τη συνταγή καλύπτονται 2 με 4 άτομα (μικρότερες μερίδες). Αυτό το σνίτσελ θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου και συνοδεύεται από σάλτσα σε στιλ χωριάτικης σαλάτας. 
Τι θα χρειαστείς (για 2-4 άτομα)
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 1½ φλυτζάνι του τσαγιού ψίχουλα ψωμιού
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλυτζάνι  τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1½ φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
Για τη σάλτσα:
  • 2 ώριμες και σφιχτές ντομάτες αποφλοιωμένες, χωρίς τους σπόρους (μόνο τη σάρκα) και ψιλοκομμένες
  • 1/2 αγγούρι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελιές ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • λίγες σταγόνες ξίδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
Πώς θα το κάνεις
Για τη σάλτσα: Παίρνεις όλα τα υλικά και τα ανακατεύεις καλά. Στην ουσία έχεις μια πολύ ψιλοκομμένη χωριάτικη σαλάτα.
  1. Για το θρυμματισμένο ψωμί θα κόψεις σε κύβους το ψωμί και θα το αραδιάσεις σε ένα ταξί. Θα το ψήσεις στους  200 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να φρυγανιστεί καλά. Αφού κρυώσει, το αλέθεις σε ψίχουλα στο μπλέντερ.
  2. Παίρνεις τα φιλέτα και τα κόβεις στη μέση και στη συνέχεια με τον  μπάτη ή με το χέρι χτυπάς το κοτόπουλο μέχρι να γίνει πλατύ και λεπτό.
  3. Στη συνέχεια πρέπει να ενώσεις σε μπολ το μοσχοκάρυδο με τα ψίχουλα και ανακατεύεις. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάς το γάλα με τα αυγά και σε ένα βαθύ πιάτο βάζεις αλεύρι και αλατοπιπερώνεις.
  4. Καλύπτεις κάθε φιλέτο με αλεύρι και το πανάρεις. Παράλληλα τινάζεις για να φύγει το περιττό αλεύρι και το βουτάς στο μείγμα αυγού, να βραχεί γύρω γύρω. Στο τέλος το βουτάς στα  ψίχουλα μέχρι να καλυφθεί από όλες τις μεριές.
  5. Τέλος, το βάζεις σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Το ψήσιμο γίνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Τα γυρίζεις από την άλλη πλευρά, να ψηθούν για έξι λεπτά μέχρι να ροδίσουν.