Κατακκόκινη, ζουμερή, γλυκιά και αντιγηραντική!Η φράουλα εκτός από την υπέροχη γεύση θεωρείται φρούτο-φάρμακο.
Παρ' ότι βγαίνει στην αγορά αρχές Μαρτίου, οι πιο νόστιμες φράουλες είναι οι μαγιάτικες.
Η φράουλα είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C (έχει περισότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι), έχει πολλές φυτικές ίνες και υδατάνθρακες ενώ δεν λείπουν τα ιχνοστοιχεία όπως σίδηρος, μαγνήσιο, φώσφορος, κάλιο και νάτριο.
Θωρακίζει τον οργανισμό από τη στεφανιαία νόσο και την αρθρίτιδα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φαινόλες που έχουν αντιοξειδωτική δράση.
Βοηθά στην καλή υγεία των ματιών λόγω των καροτενοειδών και της λουτείνης που περιέχει. Προστατεύει από την υπέρταση λόγω των υψηλών επιπέδων καλίου.Προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα επειδή έχει -όπως είπαμε και πρίν- πολλές φυτικές ίνες.Θεωρείται ευεργετική για όσους έχουν αναιμία και όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα στη χολή.
Είναι κατάλληλη για δίαιτα και μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει το γλυκό στη διατροφή μας.Τονώνει και κάνει πιο απαλή την επιδερμίδα. Συσφίγγει το δέρμα, ενυδατώνει και μειώνει τις ρυτίδες. Οι Ρωμαίες, τη χρησιμοποιούσαν ως κρέμα τρίβοντας κομμάτια φράουλας στο πρόσωπό τους για να κάνουν απολέπιση και να δώσουν λάμψη στην επιδερμίδα τους.
Αποφύγετέ την σε περιπτώσεις έλκους, φλεγμονής των εντέρων και σπαστικής κολίτιδας, αν πάσχετε από νεφρική νόσο, θυρεοειδή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη χοληδόχο κύστη και δεν παίρνετε φάρμακα.
Επίσης, μπορεί να ευθύνεται για αλλεργικά εξανθήματα.