1.Ανακατέψτε το αγγούρι , την ντομάτα, το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά και το σκόρδο σε ένα βαθύ μπολ.
2.Προσθέστε ανακατεύοντας νερό, ξύδι και αλάτι.
3.Πολτοποιήστε το μίγμα στο μούλτι, προσθέτοντας δύο φλιτζάνια κάθε φορά.
4.Χτυπήστε το ελαιόλαδο μαζί με τον ντοματοπελτέ με ένα χτυπητήρι μέχρι να γίνει πουρές.
5.Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
6.Σκεπάστε το μπολ καλά με αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη.
7.Βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να γίνει η σούπα πολύ δροσερή.
Υπάρχει μια παραλλαγή του gazpacho που είναι πιο πυκνή, ονομάζεται salmorejo ή porra antequerana και συνοδεύεται από τεμαχισμένα βραστά αυγά, jamon serrano και τόνο (προαιρετικά).