Σας είχα υποσχεθεί ότι μετά το '' μάζεμα της ελιάς'' θα σας έβαζα ένα ποστ για το πως φτιάξαμε τις ελιές μας.
- Ξεκινάμε και χαράσουμε ελαφριά και με μικρή χαραξιά τις ελιες και απο τις δύο μεριές
- Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις καλύπτουμε με νερό το οποίο αλλάζουμε κάθε μέρα.
- στις 8-9 ημέρες τις δοκιμάζουμε, άμα δούμε ότι είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις ξαναβάζουμε στο μπολ που τις είχαμε με νερό και αλάτι χονδρό (100γρ για κάθε κιλό ελιές) Τις αφήνουμε για ενα 24ωρο.
- Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε για 3 ώρες στο ξύδι (για 20 κιλά ελιές έβαλα 8 λίτρα ξύδι-πουλάει ο σκλαβενίτης 4λιτρα- .
- Στις 3 ώρες αδειάζουμε το ξύδι και σκεπάζουμε τις ελιές με ελαιόλαδο. Σε 2 ημέρες είναι έτοιμες για φάγωμα.
Λίγες συμβουλές :
- χρησιμοποιούμε πάντα το ίδιο μπωλ ή βαρελάκι και δεν ψάχνουμε για άλλα σκεύη, εμεις αγοράσαμε μικρούς καφέ βιδωτούς κάδους των 5 κιλών.
- οι ελιές μας μέσα στο λάδι μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και 2 χρόνια.
και του χρόνου να είμαστε καλά!!!!
http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2427&Itemid=91