Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Διακοπή διαδικασιών έργου: << Νέος Λιμένας Θήρας>>

                                     ΘΗΡΑ: 22/2/2011
                                                 ΠΡΟΣ
                                       κ.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
          ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
    
            ΘΕΜΑ: Διακοπή διαδικασιών έργου << Νέος Λιμένας Θήρας>>

Κ. Κόκκινε

Προ ημερών οι Θηραίοι πολίτες με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το έργο του Νέου εμπορικού Λιμένα Θήρας στη θέση Βλυχάδα ακυρώνεται διότι , δεν εγκρίνεται τάχα η περιβαλλοντική αδειοδότηση.
Η απογοήτευση μας είναι μεγάλη διότι η θέση είχε οριοθετηθεί από αρμόδια Υπηρεσία κατόπι επιστημονικής επιτόπιας έρευνας και είχε γίνει αποδεκτή από όλους τους φορείς του νησιού.
Η μελέτη του έργου είχε χρηματοδοτηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ με 2.500.000 ευρώ και η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε δεσμεύσει 20.0000.000 ευρώ από το πρόγραμμα <<ενίσχυσης  Προσπελασιμότητας >> του ΕΣΠΑ για την εκτέλεση του.
Οι Θηραίοι δεν πειθόμεθα ότι η ακύρωση του έργου οφείλεται σε λόγους περιβαλλοντικούς ,αλλά ότι τα κίνητρα είναι άλλα ,εξυπηρετούν και οικονομικά συμφέροντα.
 Η Θήρα προσφέρει πολλά στα κρατικά ταμεία και έχει απαίτηση να γίνονται έργα υποδομής.
 Κατόπιν αυτών,  η Δημοτική Οργάνωση της Ν.Δ Θήρας ζητά από τη Μείζονα Αντιπολίτευση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να  θέσει το ζήτημα αυτό στο Περιφερειακό Συμβούλιο , να τονίσει την επιτακτική ανάγκη κατασκευής σύγχρονου και ασφαλούς από τα φυσικά φαινόμενα  λιμένα στη θέση Βλυχάδα Θήρας.
-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΠΕΛΕΚΗΣ