Το Τζατζίκι μολονότι είναι από τα πιό φημισμένα ορεκτικα της Ελληνικής κουζίνας, έχει τουρκική προέλευση τουλάχιστον ώς προς το όνομα μες το οποίο το ξέρουμε : προέρχεται από τη λέξη cacık.
Πέρα από την Ελλάδα και την Τουρκία το τζατζίκι είναι γνωστό στο Ιράκ, ενώ είναι συγκρίσιμο και με το αϋράν ή το ραϊτά της Ινδίας.
Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:
Μισό κιλό στραγγισμένο γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
1 αγγούρι μεγάλο τριμμένο στον τρίφτη και στραγγισμένο
Λίγο αλάτι,
1-2 κουταλιές ξύδι,
Και τέλος μερικές κουταλιές λάδι
Πώς το φτιάχνουμε:
Καθαρίζουμε το αγγούρι από τη φλούδα και το τρίβουμε στον τρίφτη ή το κόβουμε σε μικρά κοματάκια.
Βάζουμε λίγο αλάτι, και κατόπιν ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται λίγο παραπάνω ξύδι , αλάτι ή λάδι
Πέρα από την Ελλάδα και την Τουρκία το τζατζίκι είναι γνωστό στο Ιράκ, ενώ είναι συγκρίσιμο και με το αϋράν ή το ραϊτά της Ινδίας.
Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:
Μισό κιλό στραγγισμένο γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
1 αγγούρι μεγάλο τριμμένο στον τρίφτη και στραγγισμένο
Λίγο αλάτι,
1-2 κουταλιές ξύδι,
Και τέλος μερικές κουταλιές λάδι
Πώς το φτιάχνουμε:
Καθαρίζουμε το αγγούρι από τη φλούδα και το τρίβουμε στον τρίφτη ή το κόβουμε σε μικρά κοματάκια.
Βάζουμε λίγο αλάτι, και κατόπιν ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται λίγο παραπάνω ξύδι , αλάτι ή λάδι