Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Πώς φτιάχνω τζατζίκι

tzatzikiΤο Τζατζίκι μολονότι είναι από τα πιό φημισμένα ορεκτικα της Ελληνικής κουζίνας, έχει τουρκική προέλευση τουλάχιστον ώς προς το όνομα μες το οποίο το ξέρουμε : προέρχεται από τη λέξη cacık.

Πέρα από την Ελλάδα και την Τουρκία το τζατζίκι είναι γνωστό στο Ιράκ, ενώ είναι συγκρίσιμο και με το αϋράν ή το ραϊτά της Ινδίας.


Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:

Μισό κιλό στραγγισμένο γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
1 αγγούρι μεγάλο τριμμένο στον τρίφτη και στραγγισμένο
Λίγο αλάτι,
1-2 κουταλιές ξύδι,
Και τέλος μερικές κουταλιές λάδι
Πώς το φτιάχνουμε:
Καθαρίζουμε το αγγούρι από τη φλούδα και το τρίβουμε στον τρίφτη ή το κόβουμε σε μικρά κοματάκια.
Βάζουμε  λίγο αλάτι, και κατόπιν ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται λίγο παραπάνω ξύδι , αλάτι ή λάδι