Το πραγματικό προζύμι δεν γίνετε με το να κρατάμε ένα κομμάτι απο ζύμη που έχει φουσκώσει με μαγιά .Με αυτόν τον τρόπο ανακαλλιεργούμε την μαγιά .
Για να φτιάξουμε το αυθεντικό προζύμι βάζουμε μία χούφτα αλεύρι και προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι να γίνει ένας χυλός.τόποθετούμε αυτό σε ένα τάπερ που κλείνει ερμητικά και το αφήνουμε για 24 ώρες.Την επόμενη ημέρα προσθέτουμε στο ίδιο μίγμα τόσο χλιαρό νερό ώστε να γίνει μία μαλακή ζύμη ( μόνο νερό , όχι αλεύρι). το αφήνουμε πάλι για 24 ώρες και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για 2-3 μέρες ακόμη .Καταλαβαίνουμε ότι το προζύμι είναι έτοιμο όταν το ζυμαράκι γεμίσει μικρές τρυπούλες.Με αυτό το προζύμι ζυμώνουμε ψωμί και κρατάμε μία μικρή ποσότητα για το επόμενο ζύμωμα.
http://www.postokano.gr/pos-ftaxnoyme-prozymi